Gazdaság

GENERAL ELECTRIC – Rekordnegyedév

Fennállásának legnagyobb negyedéves nyereségét érte az április-júniusi időszakban az amerikai General Electric (GE). A Magyarországon a Tungsram és a Budapest Bank tulajdonosaként jelen lévő GE negyedéves profitja 2,82 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi 2,45 milliárd után. Ugyancsak rekordszintre, 25,1 milliárdról 27,4 milliárd dollárra emelkedett az árbevétel.

A többek közt gépeket és ipari berendezéseket gyártó, pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó, valamint az NBC tévétársaságot tulajdonló GE – mint azt Jack Welch elnök közölte – jó úton van afelé, hogy az év egészében is rekordot produkáljon.

A nyereség kedvező alakulásában nagy szerepet játszott, hogy a GE Capital Services pénzügyi divízió 1,09 milliárd dollárra növelte eredményét, 17 százalékkal felülmúlva az 1998-as bázist. Az NBC tévétársaságnál szintén jelentősen, 15 százalékkal, 544 millió dollárra nőtt a nyereség, miközben az árbevétel 9 százalékkal, 1,8 milliárd dollárra emelkedett. A GE készpénzbevétele 4,7 milliárd dollár volt a második negyedévben, ami 34 százalékos javulást jelent. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik