Gazdaság

SZABADTÉR – Nyári színházi programok

Az idei nyáron 383 előadással és 38 saját bemutatóval várják a közönséget az ország kilenc városának szabadtéri színpadán. A rendezvénysorozat az immár hetedik éve megrendezendő Ferencvárosi Ünnepi Játékokkal vette kezdetét júniusban. A fővárosban többek között a Margitszigeten a Mindhalálig Beatles és a Cigánybáró kerül bemutatásra. Augusztus 15-16-án pedig Summerfest Nemzetközi Néptánc Fesztivált rendeznek.

Gyulán a szezon egyik különlegessége a népzenei fesztivál lesz a várudvar mellett felállított tószínpadon, július 23-án. A színház három új bemutatóval – köztük Shakespeare Othello című művével – várja a közönséget az augusztus 20-ig tartó szezonban.

Július 9-én beindul a nagyüzem Szegeden is, péntek, szombat vasárnap Szörényi Levente Attila, isten kardja című rockoperájával kezdődnek meg a Szegedi Szabadtéri Játékok. A következő hét vége műsorán Benkó-Molnár Dómdixie című összeállítása szerepel, majd Stauss Cigánybárója, július utolsó napján pedig az Állami Népi Együttes lép színpadra. Augusztusban Offenbach Hoffman meséi című operája, majd Déri-Presser-Adamis-Pós Képzelt riport… című musicalje mellett augusztus 11-én – a napfogyatkozás alkalmából megrendezendő – angol nyelvű nemzetközi musical show szórakoztatja a Szegedre ellátogató közönséget. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik