Gazdaság

ATLASZ BIZTOSÍTÓ – Több lábon

A balkáni háború miatt tavasszal jelentősen csökkent az utasbiztosítási forgalom az Atlasz Biztosítónál, így a társaság egyre nagyobb figyelmet fordít az egyéb ágazatok fejlesztésére is. Az egy évvel ezelőtt az ausztrál QBE-csoport 100 százalékos tulajdonába került cég legutóbb lakásbiztosításokkal jelent meg, amelyeket a nyáron társasházakra kötendő termékek követnek. Mindettől az elkövetkező három év alatt 100 ezer új szerződést és 3 százalékos piaci részesedést várnak.

Ennél is nagyobb szeletet irányoztak elő az életbiztosítások területén, s ennek érdekében ez év végére megduplázzák ügynökeik jelenleg 200-as létszámát. Terveik szerint a közeljövőben belevágnak a balesetbiztosítási üzletágba – ezen belül kifejezetten a sportbiztosításba -, s formálódik a cég egészségbiztosítása is. Ez utóbbi követi majd a jelenlegi trendet, azaz a kórházi tartózkodásra napi, valamint műtéti térítést adó, úgynevezett összegbiztosítás lesz. Az ősszel az Atlasz még egy számára új üzletágba fog bele: a piac 9. szereplőjeként kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással és cascóval rukkol elő.

A cég 1998-ben 2,4 milliárd forintnyi díjbevételre tett szert, közel 400 millióval többre, mint a megelőző évben, adózás előtti eredménye pedig 65 millió forinttal, 194 millióra nőtt. Klasszikus tevékenységi területén a cég a magyarországi utazási irodák közel háromnegyedének, 576 társaságnak értékesíti termékeit, az elmúlt évben 480 ezer ilyen jellegű megállapodást kötött – ez a teljes piac több mint 40 százaléka -, károkra pedig 273 millió forintot fizetett ki. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik