Gazdaság

COFINEC – Simorral erősítenek

Az utóbbi hetek tendenciájának megfelelően tovább gyengült a Cofinec részvénye, és a forgalom is mindinkább lanyhult. A hét elején 1700 forint körül forogtak a cég részvényei, ilyen árfolyamon pedig utoljára március végén a Ceneupac vételi ajánlatának nyilvánosságra hozatala előtt forogtak a papírok. A társaság igazgatósága egyébként a múlt hét végén igazgatósági ülést tartott, először azóta, hogy eldőlt: a Ceneupac vételi ajánlata sikertelen, hiszen a részvényeseknek csak mintegy egyharmada kívánt élni a lehetőséggel.

Az igazgatósági ülésen döntöttek arról, hogy csökkentik a testület létszámát, az eddigi nyolc fő helyett három tagja lesz. (Ez ügyben rendkívüli közgyűlést is összehívtak). Az intézkedéstől egyébként jelentős költségmegtakarítás remélhető, s a társaság igazgatósága szerint a tervezett átszervezés is pozitív hatást gyakorol az eredményekre. A cégcsoportot üzletáganként szervezik át, a tervek szerint 1999 végéig.

Bejelentés hangzott el arról is, hogy felkérték Simor Andrást, a Tőzsdetanács elnökét az igazgatóság tanácsadójának. (Korábban is már volt “Cofineces” tőzsdetanácstag, hiszen Lotfi Farbod egy ideig a Cofinec pénzügyi igazgatójaként volt tagja a tanácsnak.)

A Cofinec egyébként szerény, 1 millió dollár alatti eredménnyel zárta a tavalyi, illetve az azt megelőző évet, és az elemzők idei becslései is igen nagy szórást mutatnak. A nehezen becsülhető eredmények mellett a nagyon alacsony likviditás is a papír ellen szól, így jobbára csak abban lehet reménykedni, hogy vagy lesz újabb felvásárlási ajánlat, vagy esetleg egy szakmai befektető veszi meg a társaság valamelyik üzletágát. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik