Gazdaság

Árfolyamlendítő lehetőségek

BUDAÖRSI INGATLANÜGYLET. A Prímagáz budaörsi töltőüzemének bezárása nem csupán költségmegtakarítást, hanem egy egyszeri többmilliárdos bevételt is jelenthet. Az adott földterület igen frekventált környéken fekszik, ezt bizonyítja, hogy a napokban több más vásárlási szándékkal jelentkező befektető között egy német állampolgár 20 millió márkát ajánlott érte (mintegy 2,5 milliárd forint). A területrendezés és az esetleges új üzem felépítésének költségeit is figyelembe véve, még mindig a cég egyéves teljes adózott nyereségének megfelelő egyszeri bevételről van szó. Az értékesítésre előreláthatóan csak a jövő év elején kerülhet sor, hiszen a töltőállomás szétszerelése időigényes munka.

AUTÓGÁZ-FEJLEMÉNYEK. A Pénzügyminisztériumban az autógáz jövedéki adójáról folyó tárgyalásokon, úgy tűnik, hamarosan megszülethet a megállapodás, amely szerint az autógáz ára a benzin árának 70 százaléka körül lesz. Így várhatóan a jövő év elejétől több benzinkútnál is megindulhat az autógáz-értékesítés.

FALUGÁZ PROJEKT. A Kisgazdapárt vállalkozói tagozata felvetette, hogy a földgázvezetékektől távol eső kisebb falvak esetében támogatni kellene a tartályok kihelyezését. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban a hírt egyelőre azonban nem tudták megerősíteni, s Molnár László, a párt vállalkozói tagozatának vezetője szintén leszögezte: részletes költségelemzést még nem készítettek a témában, csupán ötletszinten fogalmazódott meg az elképzelés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik