Gazdaság

MAGYAR SUZUKI – Mintaprogram

.

Chikán Attila gazdasági miniszter, Akira Sinohara, a Magyar Suzuki Rt. vezérigazgatója és Csuhaj V. Imre, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) kuratóriumának elnöke aláírta a három intézménynek a Beszállítói Célprogramban történő együttműködéséről szóló megállapodást. A japán cég az első multinacionális vállalat, amely részt vesz a kormány által életre hívott háttéripari beszállítói programban.

Jelenleg a végszereléssel együtt a Suzuki gépkocsik 65 százaléka magyar beltartalmú; az esztergomi gyár 49 hazai beszállítóval áll kapcsolatban. A most meghirdetett mintaprogramban az MVA segíti a beszállítókat a különböző – például munkaszervezési, technikai, logisztikai, hitelfelvételi – gondjaik megoldásában, vagy az ISO 9000 és a QS 9000 minőségi tanúsítvány megszerzésében. Ez utóbbi most különösen aktuális, hiszen a Magyar Suzuki eddig nem követelte meg beszállítóitól e tanúsítványokat, ám a 2000 januárjától induló kisautóprogramjában már csak olyan vállalkozások kaphatnak megbízást, amelyek megfelelnek ennek a követelménynek.

A Suzukival kapcsolatos hír, hogy a társaság tulajdonosai a múlt heti közgyűlésen a 14 milliárd forint körüli alaptőke-emelésről döntöttek. A pontos összeget lapzártánk után hozzák nyilvánosságra, annyi azonban már ismeretes, hogy a társaság idei tervében 16 milliárd forint értékű fejlesztés szerepel. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik