Gazdaság

ÍNYENC – Corvinus

Spárgaidény van: együnk spárgát spárgával! Spárgaleves, spárgaköret, spárgasaláta, spárgasütemény, spárgafagylalt. Ehető a spárga odahaza is, de macerás hámozni. A Kempinski Hotel Corvinus étterme a gyorsan elfutó idényre tekintettel spárganapokat tart.

A választék: fehér- és zöldspárga-saláta, pácolt lazaccal. Hm.

Borjúfilé carpaccio, szarvasgombás vinegrettel, sült spárgával.

Meggondolkodtató.

Spárga esszencia Sevruga kaviárral. Ez az! A levesben kerek, fehér csomagocska úszik. Fészkében feketéllik a kaviár. Főételként fehér spárga hollandi mártással vagy vajjal és két szem csinos újkrumplival. Borjúfilével vagy libamájjal “az Ön választása szerint”.

Szerény választásom: jöjjék a spárga libamájjal. Nagyobb egzotikus postabélyeg méretű és vastagságú. Aprócska toast ropog alatta. A libamáj mikroszkopikus méretű. A spárgával harmonizálása csak színházi hasonlattal megközelíthető. Olyan, mintha Bajor Gizi, Latabár Kálmán, Somlay Artúr, Gobbi Hilda, Rátkai Márton és Honthy Hanna tökéletes összjátékban összeolvadna egy kivételes, istenáldotta színházi estén. Azért kell a közelmúlt halottaival példálózni, mert a májat szolgáltató liba is megboldogult. Életét adta egy jóízű estéért. (Emlékét kegyelettel megőrzöm.)

A májhoz sauvignon blanc. Spárgához halk lantzene. Szabatosabban: gitározik egy ifjú úr hangerősítő nélkül, ölben tartott Tafelmusik.

Észrevehetetlenül hibátlan kiszolgálás. A vendéglátó karszemélyzet összehangolt összjátékban adja kéz alá a kéz alá valókat. Kívánatra: humorérzék is.

Nem minden rosszmájúság nélkül nézek körül az üres teremben, ahol csak kettesben vacsorálunk. Mire befejezzük a friss epret vanília és eperfagylalttal, valamint üde mentalevéllel: megtelik az étterem. Család két gyermekét hozza megetetni. Igaz: angolok. A vendégek java azonban németül közlekedik a német hotelben.

A személyzet beszél magyarul is.

Üzemi étkeztetés is van. Úgynevezett üzleti ebéd (business lunch): karalábékrém leves; fogasfilé póréhagymával, cukkinivel és paradicsommal gratinírozva, petrezselyemszósszal (vagy borjúkaraj steak roston, spárgával, újburgonyával és bernaise mártással); epres túrógombóc vanília- és csokoládéöntettel, valamint egy pohár bor. Ára 4500 forint.

Az étlap biztosít róla, hogy a háromfogásos üzleti ebédet 45 perc alatt szolgálják fel. Az élet nem csupa öröm. Feszít a munkarend. Szorít az idő. Akad persze Ünnepi Zenés Ebéd is. Gyermekeknek 6 és 12 év között 2200 forint, 6 év alatt ingyenes. Megnézném a hatgyermekes családot, amikor a porontyok ingyen költik el a Bistro Jardinban a menüt!

Konyha: több mint kielégítő. Pince: jól kezelt. Kiszolgálás: gyógypedagógiai. Környezet: tapintatosan túlcifrázott. Előételek: 4000 forintig. Főételek: 4500 forintig. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik