Gazdaság

A MAGYAR TELEVÍZIÓ ALELNÖKEI

HORVÁTH LÓRÁNT. Ügyvezető alelnök. Harmincéves televíziós múlttal az MTV Rt. 1996. október elsejei megalakulásakor lett gyártási alelnök, majd Peták István elnök tavaly január 6-i visszahívása után a kuratórium őt bízta meg az ügyvezetői teendőkkel.

KŐVÁRI PÉTER. Kulturális alelnök. 1997 júniusában, tehát még Peták István elnöksége idején hagyta jóvá kinevezését a kuratórium elnöksége.

FELEDY PÉTER. Aktuális műsorokat felügyelő alelnök. Horváth Lóránt ügyvezető alelnök nevezte ki 1998. október elsejei hatállyal, miután e posztról László József közös megegyezéssel távozott. Feledy készítette annak idején a “pizsamás interjút” Antall József miniszterelnökkel, s kormányfőként Orbán Viktor is neki válaszol a legszívesebben.

KISS T. ANNA. Pozíciója vitatott. Változásmenedzselési alelnök lett volna 1998. november 9-től, ha Horváth Lóránt érvényesnek tekinti a megbízást, amelyet azzal a feltétellel kötött, hogy csak ő hozhatja nyilvánosságra, s a pozíciót csak azt követően lehet elfoglalni. Kiss T. Anna kezdetben gazdasági újságíróként dolgozott az MTV-ben, majd önálló vállalkozásba fogott. Két elnöki pályázaton indult, s a költségvetési bizottság médiafinanszírozási szakértője is volt.

SUCH GYÖRGY. Gazdasági alelnök. Horváth Lóránt 1999. február elsejével nevezte ki. A Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese, azelőtt a TV3 kereskedelmi igazgatója, még korábban pedig a Fidesz tanácsadója volt. Sikertelenül indult a tavaly februári elnöki pályázaton.

SZABÓ LÁSZLÓ ZSOLT. Általános alelnök. A Duna TV volt gazdasági alelnökeként indult az idén márciusi tévéelnök-választáson, de nem kapott kétharmados többséget a főként jobboldali tagokból álló kuratóriumban, pedig hírek szerint élvezte a kormány támogatását. Horváth Lóránt április 12-vel nevezte ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik