Gazdaság

NAPIRENDEN A GARANCIA GENERÁCIÓ

Az elmúlt időszak eseményei ugyancsak ráirányították a figyelmet a bankok, a brókercégek, a tőzsdei befektetések kockázataira. A kisbefektetők megtakarításainak biztonságára “vigyázó” jogszabályok gyengeségei is előtérbe kerültek. Mit lehet ma mondani tehát mindazoknak, akik megtakarításaikat be kívánják fektetni, sőt akár ezzel kívánják megalapozni nyugdíjas éveik biztonságát?

Mára Magyarországon is egyre többen ismerik fel az életbiztosításokban rejlő kedvező befektetési lehetőségeket. Az OTP-Garancia Biztosító Rt. a piac egyik legsikeresebb társasága, növekedése immár harmadik éve messze felülmúlja a biztosítók átlagáét. Az ügyfelek nem véletlenül választják az OTP-Garancia Biztosítót!

Az OTP Bankcsoport tagjaként egy évtizede működő Biztosítótársaság a bevezetésben feltett kérdésre igyekezett pozitív választ adni, amikor 1997-ben Magyarországon másodikként életre hívta a Garancia Generáció befektetési lehetőséget is magában foglaló életbiztosítási ajánlatát. A Nyugat-Európában régóta kedvelt úgynevezett unit-linked, azaz befektetéshez kapcsolt életbiztosítási termék magyarországi bevezetése nagy sikernek bizonyult, hiszen ezzel az OTP-Garancia Biztosító Rt. egy olyan új konstrukciót tett le a befektetők asztalára, amelynél mindenki saját kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően választhatja meg pénzének elhelyezését.

Az Életbiztosítás megkötésekor a Biztosító szakemberei tájékoztatják a befektetőt-biztosítottat arról, hogy milyen arányban oszthatja meg pénzét a várható nyereség függvényében. Az ügyfél tehát dönthet abban, hogy a talán alacsonyabb hozamú, de maximális biztonságú állampapírokba, a magasabb hozamú kötvényekbe, vagy a kockázatosabb részvényekbe kívánja pénzét fektetni. Ennek megfelelően szerepelnek a Dinamikus I.-II., Biztonság I., VIP-R, VIP-A, Tőkefedezeti és VIP Tőkefedezeti portfóliók az ajánlati listán. A váltás lehetősége is adott, hiszen a befektető-biztosított bármikor új portfóliót választhat a szerződés felbontása nélkül. Az ügyfelek aktuális megtakarítási értékéről a Biztosító telefonos információs rendszere naprakész tájékoztatást ad. A VIP szolgáltatások bevezetésével azoknak a magán és társasági befektetőknek kíván kedvezményeket biztosítani az OTP-Garancia Biztosító Rt., akik 5 millió forint feletti tőkét kívánnak befektetni. Itt a befektető szabadon határozza meg a portfólio összetételét.

Az OTP-Garancia Biztosító Rt. a befektetett tőkét – kiaknázva az OTP Bankcsoport nyújtotta előnyöket – a piacon elérhető legjobb hozamú állampapírokba, kincstárjegyekbe, illetve alacsony kockázatú, dinamikus fejlődést mutató részvényekbe fekteti. A befektetési tevékenységet a területen sikereket elért szakemberek végzik, illetve irányítják. A befektetések várható hozamait illetően különösen a részvénypiac tekintetében optimizmusra ad okot az a tény, hogy a gazdasági növekedés megindult és a jövőben is várható fejlődést mutat, a magyar tőkepiac erősödik és fokozódik nemzetközi elismertsége.

A biztosítás kedvezményezettje egyaránt lehet a munkáltató vagy a munkavállaló. Az első esetben a cél lehet egy fontos vezető kiesése miatt bekövetkező veszteség enyhítése, míg a másodikban hosszú távú megtakarítás létrehozása a dolgozók javára. Így a Garancia Generáció amellett, hogy kiemelkedő befektetési lehetőség, módot nyújt a munkavállalókról való gondoskodásra is. A kedvezményezett a futamidő alatt bármikor megváltoztatható.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a jelenlegi SZJA törvények értelmében az OTP-Garancia Biztosító Rt. által eszközölt kifizetések adómentesek. A szolgáltatást (az elért hozamot is beleértve) forrásadó sem terheli. A 10 évnél hosszabb szerződések esetében évente a befizetett díj 20%-ával, maximum 50 000 Ft-tal csökkenteni lehet a fizetendő személyi jövedelemadót, ami szintén jelentősen növelheti az éves hozamot. A Garancia Generáció előnyei közé sorolható még elérhetősége, hiszen az ország egész területén megtalálható az OTP-Garancia Biztosító irodáiban, üzletkötőinél, valamint az OTP Bank fiókjaiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik