Gazdaság

Funkcióleosztás

admin
admin

1996. 12. 04. 00:00

Szíves tudomásukra hozom, hogy a Magyar Szabványügyi Testület feladatait a szabványosításról szóló 1995. évi XXVIII. törvény 8-11. §-ai rögzítik. A törvényben felsorolt feladatok között a cikk állításával ellentétben minőségbiztosítási rendszerek kialakításánál végzendő tanácsadás nem szerepel, ilyen tevékenységet sem az MSZT Tanúsítási Titkársága, sem más szervezeti egysége nem végez. Az MSZT Tanúsítási Titkárságának akkreditálása a Nemzeti Akkreditáló Testület (NAT) által folyamatban van, az 1996. november 18-án megtartott helyszíni szemlén a NAT minősítői a függetlenségre, összeférhetetlenségre vonatkozóan eltérést nem rögzítettek.

Mivel a minőségbiztosítási rendszerek tanúsítására Magyarországon számos tanúsító szervezet vállalkozik, s így az MSZT is versenyhelyzetben kínálja a rendszertanúsítással kapcsolatos szolgáltatásait, rendkívül káros a tárgybani cikk kifogásolt állítása azért is, mert az MSZT előnyét éppen a függetlenség, a nonprofit működés, feladatainak törvényben való megfogalmazása és tevékenységének törvényességi felügyelete jelenti versenytársaival szemben.

TÓTHNÉ DR. VEINPERL ILONA, MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET TANÚSÍTÁSI TITKÁRSÁG

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.