Gazdaság

Cseh bankcsődök

admin
admin

1996. 09. 25. 00:00

(Figyelő, 1996./38. szám)

Banktakarítás küszöbén? címmel foglalkoztunk a cseh pénzintézeti csődhullámmal a pilseni Kreditní Banka csődjének kapcsán. Elemeztük a csőd okát és táblázatban közöltük (egyébként helyesen) az 1995 és 1996 folyamán csődbe ment bankok listáját, élükön a Kreditní Bankkal. A szövegben azonban két esetben sajnálatos módon a Kreditní Bank helyett a legnagyobb cseh kereskedelmi bank, a Komercni Banka nevét említettük. Ezért mind az érintettektől, mind olvasóinktól elnézést kérünk. Mint a bevezető bekezdés, valamint a mellékelt táblázat is tisztázta, egyértelműen a Kreditní Banka csődjéről van szó.

Egyébként kiegészítésként közöljük, hogy azóta hat személy ellen bűnvádi eljárás indult a Kreditní csődje ügyében. Tosovsky jegybankelnök dél-amerikai útját is lemondta, hogy személyesen vezesse a vizsgálatot a bankcsőd ügyében. Közben a múlt héten a Kreditní Bank csődje következtében nehézségekkel küzdő Agrobanka Praha élére is ideiglenes megbízottat nevezett ki a bankelnök. Az Agrobanka az ötödik legnagyobb pénzintézet Csehországban, és immár a tizenkettedik bank, ahol a nemzeti bank kemény beavatkozásra kényszerült.

Az ügy természetesen folytatódik, ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a vezető kereskedelmi bank, a Komercni Banka kétszeri említése cikkünkben a Kreditní Bank helyett sajnálatos tévedés következménye volt.

(A szerkesztő)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.