Gazdaság

LESÚJTÓ ADÓ

admin
admin

1996. 09. 04. 00:00

A magyar aranyékszer-kereskedelem piacának nem több mint 40 százaléka legális – véli Verzár Péter, a Metal Art Rt. vezérigazgatója. A termékek 60 százalékát illegálisan hozzák be és értékesítik az országban. – Az arany ékszereket ugyanis Magyarországon 65 százalékos fogyasztási adó sújtja; ekkora adó sehol a világon nincs erre a termékcsoportra. Ezért a fogyasztók nagy része külföldön vásárol aranytárgyakat, és azokat legtöbbször vámolás nélkül hozza be az országba. Nem csak a fogyasztókat kényszeríti más “pályára” a magas fogyasztási adó, hanem a Metal Art Rt.-t is. A cég termelésének nagy, s egyre növekvő része bérmunka. Ebben az esetben ugyanis nem a társaság, hanem a bérmunkáltató fizeti a fogyasztási adót. Némi vigaszt jelenthet az ékszerészeknek és aranyékszer- kereskedőknek, hogy a fogyasztásiadó-törvény 1997-es módosításának tervezete szerint az arany ékszerekre vonatkozó adót közel a felére csökkentik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.