Gazdaság

Partvis és tsa

Van akinek lehetőség, van akinek kényszer a vállalkozás. Voltaképpen mindegy, hiszen a vágyott cél azonos: megélni és meggazdagodni. Ehhez igyekszik segítséget nyújtani a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) és az Európai Távoktatás (EDE Hungary) nemrégiben megjelent, “Üzleti tervezés 3… 2… 1” című kiadványa.

A tanuláshoz szükséges programcsomag, amelyet a könyv kínál, négy részből áll. Az első az alaptudnivalókat tartalmazza. A második részletesen szól a vállalkozások lehetséges jogi formáiról, a választásukkal kapcsolatos érvekről és ellenérvekről. A szerzők beavatják az olvasót az adózás rejtelmeibe; ismertetik az üzletindítás lépéseit; felfedik a jogi formák és az adózási szempontok lehetséges ellentmondásait. A harmadik rész az üzleti tervezés folyamatát vázolja fel. A negyedik fejezet a “gyakorló terv” elnevezést kaphatná. Egy konkrét példa, a Partvis Bt. bemutatásával végigkísérheti a vállalkozójelölt, milyen szempontokra összpontosítva érdemes céget alapítani, beindítani.

A könyv biztatást és hasznos tanácsokat ad, ám a biztonság kedvéért közli az MVA kisvállalkozói tanácsadó szervezetek országos név- és címlistáját is.

(Üzleti tervezés 3… 2… 1, Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, EDE-Hungary 1996.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik