Gazdaság

A LEVEGŐ TISZTASÁGÁÉRT – Portalanítás központi porszívóval

admin
admin

1996. 06. 19. 00:00

Egy helyiség klímáját, légkörét nemcsak a levegő hőmérséklete, hanem annak tisztasága is erősen befolyásolja. A központi porszívó a jövő házainak már alapfelszerelése lesz. Aki építkezik, annak már ma is érdemes gondolnia rá.

A házipor sok spórát, baktériumot, állati szőröket, poratkákat is tartalmaz, utóbbiak sokaknak allergiát okoznak. Mivel a mai nyílászárók jól szigetelnek, szinte megszüntetik a természetes légcserét, emiatt sem a levegő nedvességtartalma, sem a lebegő por nem tud eltávozni a légtérből. A hagyományos hordozható porszívók ezen nem tudnak segíteni, mert a beszívott levegőt a porzsákon átjutó finom porral együtt ugyanabba a légtérbe fújják vissza.

Új megoldást jelent a központi porszívó, amely az épület falába épített szívóhálózatból és egy lakótéren kívül telepített nagyteljesítményű porszívóból áll, amely a levegőt a szabadba fújja ki. A hagyományos készülék vonszolása helyett csak a porszívó tömlőjét kell bedugni a legközelebbi fali csatlakozóba és zajtalanul, könnyedén takaríthatunk, miközben a szívóhálózaton sebesen áramló levegő juttatja el a port a szeméttartályba. Ezt évente csak egyszer-kétszer kell kiüríteni. Ha a garázsba is kerül egy csatlakozó, az autó belső takarítása is egyszerűen megoldható.

Az igényesebb készülékek vízszívásra is alkalmasak, sőt a drágább típusok automatikusan a lefolyóba viszik a szennyezett vizet. A szakszerűen tervezett és kivitelezett porszívórendszerek évtizedekig dugulásmentesen működnek.

A berendezések megvásárlását a szakértők nem tartják luxusnak, a most épülő házaknak ez már alapfelszerelése kellene, hogy legyen. Ajánlják, hogy legalább az épület költségéhez képest elenyésző összegbe kerülő szívóhálózatot tervezzék be a házba, a lakást egészségesebbé és kényelmesebbé tevő porszívó később is megvásárolható és egyszerűen beszerelhető. A szívóhálózat milyenségétől, a várható igénybevételtől, a kívánt szolgáltatásoktól függően többféle készüléktípus közül lehet választani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.