Gazdaság

KSZE-KÓR

admin
admin

1996. 05. 29. 00:00

Az ország legnagyobb termelési rendszere,

a Bábolnán működő, kukoricatermesztéssel foglalkozó IKR Rt. három éve hasonló válságos időszakot élt át, mint a napokban csődbe jutott szekszárdi, azonos profilú KSZE Rt. A nagyüzemi termelési integrációk alól ugyanis “elfogytak” a tagok, a tsz-ek.

A hajdanában a nagygépek, alkatrészek, műtrágyák, növényvédő szerek kedvezményesebb beszerzésére

és technológiai szolgáltatásokra létrejött hálózatokat megrengette a szövetkezeti átalakulás, a kárpótlás és az ezt követő recesszió. Papócsi László, a bábolnai vezérigazgató, egyben az IKR elnöke szerint az IKR nehezen, de elkerülte a csődöt. Önerőből állt talpra, és tavaly már mintegy 200 millió forintos nyereséget is elért. Árbevétele 12 milliárd forint volt tavaly.

A konszolidációhoz vagyonát csökkentenie kellett. Jelenlegi eszközállománya

2,5 milliárd forint, a jegyzett tőkéje egymilliárd forint; kétszázmillió forintot osztott vissza partnereinek, akiknek időközben mintegy negyven százaléka kicserélődött.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.