Gazdaság

INGADOZÁS A KÜSZÖBÖN

admin
admin

1996. 05. 29. 00:00

Az Európai Unió Főbizottságának múlt héten nyilvánosságra hozott féléves jelentése előrejelzést közöl a tagállamok 1997-es államháztartási mutatóiról. Ez ugyanis az a mértékadó év, amelynek alapján elbírálják, hogy a tagok mennyiben teljesítették a Maastricht-feltételeket, s így megindulhat-e 1999-ben a Monetáris Unió. A jelentés leglényegesebb pontja az, hogy a deficitnek a GDP-hez viszonyított arányát tekintve a két legfontosabb ország, Német- és Franciaország “éppen hogy” (2,9 illetve 3,0 százalék) teljesíteni fogja a 3 százalékos küszöböt. Az államadósság és a GDP hányadosára vonatkozó 60 százalékos határon a várakozás szerint Franciaország belül van, Németország viszont nem. A két hányados közül az előbbit általában fontosabbnak tekintik az EMU indítása szempontjából. A 3 százalék alatt van az EU-tagok közül Dánia, Finnország, Hollandia, Írország és Luxemburg. A kritikus határ körül ingadozik Ausztria, Svédország, Belgium, Spanyolország, Portugália és Nagy-Britannia egy 3,1-3,7 százalékos sávban. Olasz- és Görögország 5,2 illetve 6,9 százalékos hányadossal nyilvánvalóan nem teljesítheti a követelményt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.