Gazdaság

INDIA VÁLASZTÁS UTÁN – A multik maradnak

admin
admin

1996. 05. 29. 00:00

India üzleti körei üdvözölték az ultranacionalista hindu párt, a BJP (Bharatiya Janata Party) választási győzelmét. A bombayi tőzsdén eufórikus hangulatban emelkedtek az árfolyamok a választást követő napokban. A gazdasági élet szereplői abban bíznak, hogy a kormány továbblép a liberális reformok útján, és gondoskodik az indiai nemzeti ipar eddiginél határozottabb védelméről.

A hosszú évekig túlságosan is zárt indiai gazdaság kapuit mintegy öt évvel ezelőtt brutálisan megnyitották a külföldi tőke előtt, azóta összesen mintegy 20 milliárd dollár áramlott az országba. Ez alaposan rontotta a helyi ipar esélyeit, és az ipari klánok több ízben is védelmet kerestek a kormánynál, amelytől most is támogatást várnak.

A hindu nacionalisták mindazonáltal csak a fogyasztási javak területén ígérik a külföldi befektetések féken tartását, míg a csúcstechnológiai és infrastrukturális beruházások előtt továbbra is szabadon marad az út.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.