Gazdaság

Parlamenti belépő

admin
admin

1996. 04. 17. 00:00

(Figyelő, 1996/15. szám)

Egy komoly hiányosságot találtam a Figyelőben közölt parlamenti lobbylistában. Szempontjuk az volt, hogy a gazdasági érdekvédelmi vagy társadalmi szervezeteket sorolják fel. Felhívom a figyelmüket a Reális Zöldek Klubjára. Ez a szervezet a neve után valamilyen környezetvédelmi csoportnak tűnhet, valóságos ténykedése, lobbyzása szerint viszont nem az. Tudomásom szerint ez a szervezet is feliratkozott a parlament hivatalos listájára, s ráadásul igen aktívan keresik meg a képviselőket.

Több környezetvédelmi, vízgazdálkodási vitán, eseményen vettem részt az utóbbi tíz év alatt. Sokat foglalkoztam például a bős-nagymarosi erőmű és gátrendszer felépítésével, illetve az építkezés miatt keletkezett környezeti problémákkal, még pontosabban a környezeti katasztrófával, a kiszáradással. A különböző rendezvényeken az 1990-es rendszerváltás után többször szerepeltek a reális zöldekként bemutatkozó személyek. Többnyire képzett, jól szituált embernek tűntek. Végig azt az álláspontot képviselték és képviselik, hogy meg kell építeni a teljes betonrendszert a Duna medrében. Érveléseikben csak az építés, a majdani közlekedés és áramfejlesztés szempontját tartották fontosnak. Ahogy tudom, működésük azóta is csak erre a tevékenységre terjed ki: agitálnak a gátrendszer és az erőmű mellett. Társadalmi szervezetként kemény gazdasági lobbyról van szó az én tapasztalataim szerint.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Debrecen, 2015. július 30.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC - Rosenborg mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.