Gazdaság

EGRI VENDÉGMARASZTALÓ

Budapest és Balaton után Egert keresi fel a legtöbb – évente egymillió – turista. Ám szomorú hagyomány, hogy a nevezetességek megtekintése után az idelátogatóknak alig több mint tíz százaléka marad a városban. Az egri városháza ezért “vendégmarasztaló” stratégiát dolgozott ki.

Az egri polgármesteri hivatal szerint tavaly 200 ezer vendégéjszakát töltöttek el Heves megye székhelyén. Barócsi Tibor irodavezető szerint Egerben igazi nagyüzemmé vált az idegenforgalom.

A város vonzereje közismert. Külföldön a leghíresebb az Egri Bikavér. A június végén kezdődő és kora őszig tartó millecentenáriumi ünnepséghez kötődő, szinte minden korosztály számára érdekes rendezvényekkel rukkolt ki az önkormányzat. Az AgriArt Fesztiválra, az “ünnepi hetekre a barokk Egerben” és a szépasszonyvölgyi vigadalomra turisták ezreit várják. A kimutatás szerint 1996-ban már naponta 7-8 ezer vendégnek kínálnak szálláshelyet, ami magyarországi viszonylatban jó mutató. A külföldről érkező turisták zöme német nyelvű, egyre többen érkeznek azonban az Amerikai Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Új-Zélandról is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik