Gazdaság

TOP 12 – A Forbes a Hewlett Packardra szavazott

admin
admin

1996. 03. 06. 00:00

Az amerikai vállalkozások éves ibeszámolóit feldolgozó, 1309 társaságot felölelő adatbázis felhasználásával a Forbes gazdasági magazin ez évben először rangsorolta is az általa kiválasztott 12 legjelentősebb társaságot. Döntésük alapját nem az abszolút számok adták, hanem az a kritérium, hogy melyik vállalkozás nyújtotta a legkimagaslóbb teljesítményt az elmúlt év folyamán. Választásuk a kaliforniai Hewlett-Packardra esett, amelynek működésében azt tartották különösen figyelemreméltónak, hogy a mintegy 6 milliárd dolláros, 26 százalékos éves fogalombővülést – az összbevétel 31,5 milliárd dollár volt 1995-ben – jelentősebb hitelfelvétel nélkül érték el. Külön érdeme a HP-nak, amelynek ma 20 000-rel több alkalmazottja van mint 10 évvel ezelőtt, a nehéz időkben sem bocsátott el senkit, miközben az utóbbi 10 évben az IBM megvált munkatársai felétől.

A cég története 1938-ban kezdődött, a William Hewlett és David Packard által elindított vállalkozást egy Walt Disney megrendelés indította el az üzlet útján. Ma a HP a hatodik helyet mondhatja magáénak a személyi számítógépek világpiacán. Kutatás-fejlesztésre tavaly 2 milliárd dollárt költöttek, miközben a nettó nyereség 2 milliárd dollárt tett ki. Az elmúlt esztendőben a társaság részvényei 90 százalékkal értékelődtek fel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.