Gazdaság

BORSODCHEM-JEGYZÉS – Télzáró kibocsátás

admin
admin

1996. 01. 31. 00:00

A megszokott módon hozzák forgalomba a BorsodChem részvényeit is: a külföldi zártkörű kibocsátást a dolgozói részvények értékesítése és belföldi nyilvános forgalomba hozatal követi.

A z alaptőke-emelés során kibocsátott részvények számottevő része – legalább másfél millió darab – az EBRD tulajdonába vándorol. A külföldi pénzügyi befektetők ezenkívül az ÁPV Rt. tulajdonában lévő papírok közül igényt tarthatnak 3,05 millióra is. Az HSBC Investment Bank további 600 ezer részvényre opciót kapott az államtól. A munkavállalók 600 ezer részvényt vásárolhatnak kedvezményesen, sőt a vállalkozás a pakett egy részére visszavásárlási ajánlatot is tesz a kibocsátási áron. A belföldi nyilvános forgalomba hozatalkor 250 ezer részvényt kínálanak fel értékesítésre. Túljegyzés esetén a munkavállalói értékesítésből fennmaradó papírok és további 50 ezer részvény növelheti ezt a csomagot. A privatizáció első szakaszának lezárását követően az állami tulajdonhányad várhatóan 30 százalék alá csökken, az EBRD-é pedig meghaladja a 14,7 százalékot.

A közép-kelet-európai régió legnagyobb PVC-gyártójának konszolidált árbevétele 1995 szeptember végére elérte a 29,2 milliárd forintot, adózás utáni nyeresége pedig a 5,265 milliárd forintot. A 2,3 milliárd forintos alaptőke-emeléssel a társaság jegyzett tőkéje meghaladja a 10,204 milliárd forintot. A tavalyi üzleti évre vonatkozóan a tavaszi közgyűlésen részvényenként százforintos osztalék kifizetését fogja javasolni a cég vezetősége. A kibocsátási ársávot 1400-1800 forintban határozta meg az ÁPV Rt. A társaság kérvényezte részvényeinek felvételét a Londoni Értéktőzsde hivatalos értékpapírlistájára és bevezetését a Budapesti Értéktőzsde jegyzett kategóriájába. A belföldi nyilvános forgalomba hozatal kezdete várhatóan február 26.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.