Gazdaság

A VÉGZETT HATALMA

admin
admin

1996. 01. 10. 00:00

Sajátos félreértések szövődtek tavaly a Kaliforniai Stanford Business School, a U.S. News által legjobbnak tartott amerikai üzleti iskola körül. A jelentkezők száma húsz százalékkal csökkent, noha semmi nem jelezte előre az iskola presztízsvesztését. Marie Mookini, a felvételikért felelős igazgató szerint a visszaesés okát a következőkben látja: mivel a végzettek harminc százaléka Kaliforniában maradt, ahol köztudottan nincs munkalehetőség, az emberek úgy gondolták, hogy a Kaliforniát el nem hagyók száma azért ilyen magas, mert nem tudtak máshol elhelyezkedni. Ebből azt a téves következtetést vonták le, hogy a Stanford diplomája nem elég versenyképes. Márpedig ez igen csak távol van az igazságtól: Az 1993-ban végzettek 95 százaléka három hónapon belül talált munkát, mégpedig átlag 65 ezer dolláros éves kezdő fizetéssel.

A húszszázalékos visszaesés nem okozott különösebb gondot az iskolának, hiszen a túljelentkezés még így is tízszeres volt. Sőt, a “hallgatói minőség” is javult, akár a magasabb tesztpontszámokat, akár a jobb jegyeket vagy a változatosabb élettapasztalatokat vették figyelembe.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.