Élet-Stílus

Egy boltban vásárolt leves miatt halt meg egy nő, az olasz Egészségügyi Minisztérium közleményt adott ki

Megvizsgálták az áldozat otthonában talált leves maradékát, amiből kiderült az ételmérgezés oka.

Meghalt egy 79 éves nő Olaszországban, miután megevett egy szupermarketből vásárolt articsókalevest – írja a Femcafe az Il Fatto Alimentare cikke alapján.

A hatóságok megvizsgálták a nő otthonában talált készétel maradékát, és baktérium okozta súlyos ételmérgezés nyomaira, Clostridium botulinum toxinra akadtak.

Az olasz Egészségügyi Minisztérium közleményt adott ki a történtek után, amelyben felhívták a figyelmet, hogy ezeket a termékeket minimum 5 percig forralni szükséges fogyasztás előtt. Habár az ilyen levesek igen népszerűek, mert csak néhány percig kell őket melegíteni a mikróban, de ez nem mindig elegendő a Clostridium botulinum baktérium elpusztításához. A levesek minőségének megőrzése csak a levesek 6 °C alatti hőmérsékleten tartása, tehát folyamatos hűtve tárolás mellett biztosítható, azonban a hűtőlánc többször is megszakadhat akár a boltban, illetve a szállítás és otthoni tárolás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik