Élet-Stílus

Hollandia után Svájcban kezdenek új életet Valkó Eszterék

Bársony Bence / RTL Klub
Bársony Bence / RTL Klub
Az egykori tévés reméli, hogy ötéves fiukat nem viseli majd meg nagyon az országváltás.

Valkó Eszter és férje, Radócz Péter 2018-ban költöztek Hollandiába, miután a biológus remek munkalehetőséget kapott a térségben. Négy évig éltek Maastrichtban, ám mivel Radócz új kihívásokra vágyott, Groningenbe költöztek – Valkó saját bevallása szerint itt érezte magát a legjobban.

Ott volt a leggazdagabb a szociális életünk. Nagyszerű társaságunk lett, ami egy magamfajta embernek kulcsfontosságú tényező. De Peti Amszterdamban kapott munkát, így a közelében levő Utrechtbe jöttünk. Nagy váltás volt ez nekem, itt olykor magányosnak is éreztem magam. De így legalább kis túlzással elmondhatom, Hollandia minden szegletéből kaptam egy kicsit, hiszen 6 év alatt három nagyon különböző városban éltünk

mondta az egykori tévés a Storynak adott interjújában.

A párnak van egy ötéves kisfiai is, Simon, aki a holland szokásoknak megfelelően 5 éves kora óta iskolás, így szüleinél is jobban beszélni a nyelvet.

Az édesapja sem egy nyelvzsonglőr, ezért gyakran előfordul, hogy kijavít minket, mit hogyan kell ejteni helyesen, akcentus nélkül.

A beszélgetés során Valkó azt is elárulta, hogy hat Hollandiában töltött év után úgy döntöttek, hamarosan ismét továbbállnak, ezúttal Svájcban kezdenek új életet.

Peti kapott egy nagyszerű lehetőséget egy zürichi gyógyszergyártó cégnél, és hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, odaköltözünk. A testvérem ott él, ez is fontos szempont volt. Simonnak biztos nem lesz egyszerű, de most még talán abban a korban van, amikor ezt meg tudjuk lépni anélkül, hogy nagyon fájna neki. Ezután néhány évig tuti nem költözöm sehova

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik