Élet-Stílus

Megütötte epilepsziás feleségét egy lelkész a repülőn, mert a nő az első osztályon utazhatott, ő pedig nem

A lelkész beintett a feleségének, majd bántalmazta is. Távolságtartási végzést adta ki ellene, akár egy évre is börtönbe kerülhet.

Egy amerikai lelkész állítólag megütötte feleségét az Alaska Airlines Washingtonból Alaszkába közlekedő gépén, a 75 éves férfi ellen vádat emeltek – írja az ABC.

Az eset július 2-án történt a légitársaság Seattle-ből Anchorage-ba tartó járatán. Roger Allan Holmberg és felesége 18 hónapja házasok, egy egyházi eseményre utaztak. A nő azonban az első osztályra kapott jegyet, mivel összegyűjtött annyi pontot, hogy felminősítsék az arany kategóriák egyikébe, aminek köszönhetően a legjobb osztályon utazhat.

A rendőrség szerint a férfi a feleségének szegezte a kérdést, hogy „hogy a fenébe” szerezte meg a felminősítést.

Én a Gold Point tagja vagyok. Ne beszélhetsz így velem!

– közölte a nő.

A szemtanúk elmondása szerint férfi ezután állítólag beintett a feleségének, fenyegette, majd fejbe vágta. Egy szolgálaton kívüli rendőr is a gépen volt, aki közbelépett, és közölte a férfivel, hogy megbilincseli, ha további rendbontást okoz. Amikor a kép megérkezett Anchorage-be, Holmberget letartóztatták, hétfőn állt bíróság elé, ahol vádat emeltek ellene, ha elítélik, akár egy évre is börtönbe kerülhet.

A lelkész felesége később elárulta a hatóságoknak, hogy nem ez volt az első eset, hogy férje bántalmazta, állítólag tavaly eltörte az ujját.

Amikor az FBI kihallgatta, Holmberg azt mondta, csak „megkopogtatta” felesége fejét, hogy „felhívja magára a figyelmét”, a férfi azt is közölte, hogy felesége sokszor tiszteletlen és dühkezelési problémái vannak.

Holmberg elmondta, hogy azért lett ideges, mert a feleségét az első osztályra „emelték”, pedig ő együtt szeretett volna utazni vele, és hozzátette, hogy amúgy nem erőszakos ember és nem állt szándékában bántani a feleségét.”

A repülőtéri rendőrségnek Holmberg felesége azt mondta, hogy férje annak ellenére ütötte fejen, hogy tudta, hogy epilepsziás, és rohamai lehetnek egy ilyen ütés után.

Mr. Holmberget kitiltották a járatainkról, és július 3-án az Egyesült Államok kormánya testi sértés miatt vádat emelt ellene

– közölte az Alaska Airlines szóvivője.

A férfit azóta szabadon engedték, de távolságtartási végzést adta ki ellene, csak 100 méteres távolságból tud összeveszni a feleségével.

Nyáron egymást érik a renitens utasokról szóló hírek, a LATAM Santa Martából Bogotába közlekedő járatáról le kellett küldeni egy fiatal fiút és apját, mert a 10 éves gyerek nem volt hajlandó betartani a légiutas-kísérők utasításait, a Ryanair egyik gépén tömegverekedés alakult ki az ülőhelyek miatt, egy másikról pedig le kellett parancsolni három brit turistát, mert már a gépen elkezdtek bulizni.

Egy férfi vélhetően az ilyen incidensek miatt szerette volna átaludni a repülőutat, de a terve kudarcba fulladt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik