Élet-Stílus

Vujity Tvrtko: Ha beütöm a keresőbe a sztár szót, kis túlzással már csak a sarki fűszeresről nem találok bejegyzést

tv2
tv2
Szerinte a sztár szó is elcsépelt lett, már mindenkire rásütik.

Hosszabb bejegyzést közölt Facebook-oldalán Vujity Tvrtko. A riporter a sztárságról mint fogalomról osztotta meg gondolatait követőivel. Tvrtko nem is titkolja, hogy lesújtó véleménnyel van az értéktelenséget közvetítő celebekről.

Ha beütöm a keresőbe a sztár szót, kis túlzással már csak a sarki fűszeresről nem találok bejegyzést. Keresés közben kiderül, hogy sztárnak hívják azt, aki beköltözik egy házba többek között zuhanyozni, szeretkezni és böfögni; sztár az az énekesnő is, akinek csak a botrányairól hallok, ám nem találtam még olyan élő embert, aki akár egyetlen dalára is emlékezne; sztár az ismert ember elhagyott párja, de már az új szeretője is az! És ez a trend ráadásul öröklődik is: most már egyes celebjeink gyermekei is sztárok

– jut a felismerésre Tvrtko. Mint írja, nincs ezzel baj, de „akkor hogyan nevezze azokat a sportolókat, akik dicsőséget szereztek hazájának”.

„Hát azokat az énekeseket, akik stadionokat töltenek meg, tömegeket szórakoztatnak? Az Aranycsapat tagjai kik voltak? Az egyik kategória és a másikkal összeegyeztethetetlen, ez az egy biztos. Nem lehet az egyik is, meg a másik is sztár. Vagy az egyik, vagy a másik… de egyszerre kizárt. Elcsépeljük szavainkat. A valóságshow-hős ma már bevett fogalom. De akkor az a tűzoltó, aki embereket mentett, ő kicsoda? Ő nem hős? Színésznek hívják ma azokat a szappanopera-szereplőket, akik feltűnnek pár részben, aztán eltűnnek nyomtalanul. Szóval ők színészek. Akkor ezek szerint Bessenyei Ferenc, Sinkovits Imre vagy Bujtor István nem voltak azok? Hiszen őket is színészeknek hívtuk.”

A riporter azt sem szívleli, hogy őt sztárriporternek titulálják, hiszen egy riporter feladata nm a sztárkodás.

Adjuk vissza a szavak becsületét. Igenis, legyenek példaképeink. Olyan sztárok, olyan hősök, akikre bátran rámutathatunk, s mutathatjuk gyermekeinknek: látjátok, srácok, szeretnénk, ha egyszer olyanok lennétek, mint ez a bácsi vagy ez a néni!

Tvrtko úgy látja, igazi sztárok már nincsenek az újságokban, míg régen rang volt belekerülni bizonyos lapokba, műsorokba: „Mára azonban a kamucelebek azok, akik teret nyertek, vagy ha úgy jobban tetszik: nekünk, újságíróknak is betudhatóan teret raboltak. Ezzel pedig kiszorították az igazi sztárokat, hősöket, példaképeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik