Élet-Stílus

Csak vízen élt a tíz nap után előkerült kaliforniai túrázó

zrfphoto / Getty Images
zrfphoto / Getty Images
Háromórás túrára indult a kaliforniai Santa Cruz hegységben egy 34 éves férfi, de eltévedt és tíz napot töltött magányosan a vadonban.

Lukas McClish június 11-én egyedül indult el egy háromórásra tervezett gyalogtúrára a kaliforniai Santa Cruz hegységben. A 34 éves férfi azonban eltévedt, mert a térségben korábban pusztító erőtüzek átformálták a környéket, tájékozódási pontokat semmisítettek meg – írja a CNN.

McClish családja június 16-án értesítette a hatóságokat, amikor a férfi nem jelent meg az apák napi vacsorán. Kiterjedt mentőakció vette kezdetét, a férfit végül június 20-án találta meg a Santa Cruz megyei Sheriff hivatalának egyik drónja.

A hatóságok szerint több tanú is jelentette, hogy segélykiáltásokat hallottak a kérdéses területen, de senki sem tudta pontosan beazonosítani, honnan érkeznek a hangok. A tíz nap után előkerült McClishnek nem voltak komoly sérülései, csak kimerült volt és elment a hangja a sok kiabálástól.

A férfinél nem volt élelem, sem meleg ruha, volt viszont egy zseblámpája, egy összecsukható ollója. Azt mondja, a túlélését annak köszönheti, hogy rengeteget ivott a forrásokból és a patakokból. Odafigyelt, hogy minden nap legalább egy gallon (kb. 3,8 liter) vizet igyon. A végén azonban már nagyon érezte, hogy a szervezetének szüksége lenne némi élelemre es.

McClish azt mondja, nagyon meghatta amikor megtudta, milyen sokan dolgoztak a megmentésén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik