Élet-Stílus

A Honvédelmi Minisztérium két magyar lovat adott III. Károlynak koronázási ajándékként

Ez az első alkalom, hogy Magyarország a brit királyi családnak lovakat ajándékozott.

III. Károlyt 2023. május 6-án koronázták meg hivatalosan a Westminster apátságban, Magyarország pedig most adta át koronázási ajándékát a brit királyi udvarnak – erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter posztolt Facebookra, és néhány képet is megosztott a londoni átadásról.

Magyar lovak a brit királyi család szolgálatában! Két magyar lipicai lovat adtam át a brit királyi udvarnak Magyarország koronázási ajándékaként III. Károly király koronázására. A két, kiválóan képzett – 8 és 6 éves – ló a királyi család reprezentációs feladataiban vesz majd részt

– írta bejegyzésében a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky hangsúlyozta: mindez a magyar lótenyésztés nemzetközi hírnevét öregbíti. Korábban is kerültek már magyar lovak a Brit Királyi Hadsereghez, arra azonban még nem volt példa, hogy Magyarország kifejezetten a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat.

A két ajándék ló a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság ménesből került ki, azokat III. Károly főistállómestere és a királyi főkocsis választották ki. Az állatok nemzetközi szintű fogatos és nyereg alatti kiképzést kaptak, amely alkalmassá teszi őket az udvari szolgálatra – olvasható a Honvédelmi Minisztérium sajtóközleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik