Élet-Stílus

Rónai Egon: Mind az öt gyerekem állami iskolába járt és jár, anyagilag nem is engedhettünk volna meg magunknak mást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Azt mondja, a közoktatás néha furcsa dolgokat produkál.

Rónai Egon nemrég a Best magazinnak adott interjút, melyben a családjáról és a magyar egészségüggyel kapcsolatos személyes tapasztalatairól is beszélt.

A nagyfiam műtétre szorult a születésekor, egy briliáns kezű fül-orr-gégész műtötte a Heim Pál Kórházban úgy, hogy semmiféle utókezelésre nem szorult. A másik fiamnak egy lószállító kamion hátlapja dőlt a lábára, és elvágta a sípcsontját. Egy picike nyom emlékezteti csak a balesetre. Úgyhogy igenis tudok jó példákat mondani, hálás vagyok az orvosoknak!

– jelentette ki a műsorvezető, majd a lap érdeklődésére elárulta, hogy az összes gyereke állami kórházban jött világra, a feleségét remek szülésznő segítette.

Sokarcú a magyar egészségügy, nekünk szerencsénk volt. De mind az öt gyerekem állami iskolába is járt és jár, ez részben elhatározás volt a részünkről, másrészt anyagilag nem is engedhettünk volna meg magunknak mást. Az általános iskola alsó tagozata egy jó tanító nénivel zökkenőmentes volt, azt viszont tapasztalom, később már nehezednek a körülmények, a közoktatás néha furcsa dolgokat produkál.

A beszélgetés során Rónai arról is beszélt, hogy már egészen fiatalon tudta, hogy mindenképp szeretne két gyereket – végül viszont úgy alakult, hogy négy fia és egy lánya is született.

A végén öt lett, mert fel nem merült, amikor megismertem Zsanit, és összeházasodtunk, hogy ne legyen közös gyerekünk. A két nagy mellé jött a harmadik fiú, szerettünk volna egy kislányt is, megszületett, mire azt mondtuk, jó lenne ötödik is, mindegy, milyen nemű. Ha viccesen szeretnék fogalmazni, akkor úgy mondanám, rá lehet kapni erre az érzésre

– magyarázta az interjúban, hozzátéve: nemrég azon kapta magát, hogy rajta felejtette a szemét a feleségén, én megállapította, hogy az elmúlt 13 évben, mióta együtt vannak, sem ő, sem a kapcsolatuk nem változott.

Őszintén mondom, elérzékenyültem. Ahogy öregszem, egyre romantikusabb vagyok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik