Élet-Stílus

Ezért ne tegyen fel sminket, ha repülőgéppel utazik

A TikToker szerint a repülés „szó szerint az egyik legrosszabb dolog", amit a bőrünkkel tehetünk.

A nők jobban teszik, ha nem sminkelik ki magukat, ha repülőgépen utaznak, mivel ennek „szörnyű” következményei lehetnek – mondta egy bőrápolással foglalkozó influenszer.

A repülőgépen ülni szó szerint az egyik legrosszabb dolog, amit a bőrével tehet

– figyelmeztett a TikTokon @dthekorean néven szereplő férfi, aki egészségügyi, főleg bőrápolással kapcsolatos tanácsokat szokott megosztani a közel 320 ezer követőjével.

@dthekorean flying is terrible for your skin #ClearGenius #korean #airplanehacks #skincaretips #skincareadvice #skinhacks #skincareroutine #clearskin #dewyskin ♬ original sound - Dthekorean

Soha ne viselj sminket a repülőn. Kiszárítja a bőrt, ami zsírosodni fog, hogy kompenzálja a vízhiányt, a sminked pedig pépes lesz

– mondta az influenszer, aki szerint alapozó, korrektor és egyéb szerek helyett inkább hidratáló krémet kellene használni.

Elmondta azt is, hogy a fenti okok miatt a gépen sem érdemes sminkelni, ráadásul repülés közben olyan magasan utazunk, ami akadályozhatja a véráramlást, ezért amúgy is „színtelen” lesz az arcunk. A Tiktoker a hirdatáló mellett a fényvédő krém használatát is erősen javasolja.

A New York Post idéz egy tanulmányt, amely szerint a különböző levegőben keringő méreganyagok is helyrehozhatatlanul károsíthatják a bőrsejteket, lebonthatják a kollagént és előidézhetik az öregedést. Repülési magasságban a káros ultraibolya sugárzás veszélye is megnő, ezért ajánlanak a szakemberek fényvédőkrémet, ami egy léigutas-kísérő szerint is „isteni ajándék” a repülések közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik