Élet-Stílus

Közel 7 kilométert futott egy kutya, hogy segítséget kérjen balesetet szenvedett gazdájának

A megsérült férfi az egész éjszakát a szabadban töltötte, csak Blue-nak köszönheti, hogy végül rátaláltak.

Balesetet szenvedett egy oregoni férfi és négy kutyája, Brandon Garrett autójával véletlenül lehajtott az útról, és az erdőben rekedt – írja a CNN. A férfire azután találtak rá, hogy az egyik kutyája kimászott, és segítséget hívott.

A Baker megyei seriff hivatala a Facebookon tett közzé egy sajtóközleményt, ebben azt írják, hogy a baleset június 2-án történt,  a rendőrséget másnap reggel hívta Garrett bátyja.


A férfi azt mondta, testvérének az előző este vissza kellett volna érkeznie a táborba, de hiába várták, az egyik kutyája, Blue azonban megjelent, és ugatásokkal adta tudtukra, hogy valami baj van. Követték a kutyát, és másnap reggel megtalálták az autót egy patak partján, közel 7 kilométerre a tábortól, de nem tudtak hozzáférni, mivel egy kisebb szakadékban volt.

Később hallották, hogy valaki segítséget kér, kiderült, Garrett volt az, aki mintegy száz méterre volt az autójától, ott, ahol az egész éjszakát töltötte. Garrett három kutyáját élve találták meg a baleset helyszínén, de az egyiknek csípőtörése volt, a másik két kutya pedig eltörte a lábát.

Később a tűzoltók és az erdészek közös erővel kimentették a férfit. A Garretthez vezető utat láncfűrésszel megtisztították, majd kötelek segítségével kihúzták a férfit és helikopterrel kórházba szállították. Több részletet nem közöltek a férfi állapotáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik