Élet-Stílus

Azért hívták a rendőrt, hogy segítsen a vak és süket kutyán, ám ő agyonlőtte az állatot

Mary Swift / Getty Images
Mary Swift / Getty Images
Hatalmas felháborodást váltott egy Missouriban fekvő kisvárosban, hogy egy rendőr agyonlőtt egy alig hatkilós, si-cu fajtájú, süket és vak kutyát. Felettesei szerint a járőr helyesen járt el.

Teddy az 5 éves si-cu siketen jött világra és később a látását is elveszítette. Gazdája, Nick Hunter még kölyökkorában fogadta örökbe egy ismerősétől, aki nem tudta vállalni a hallássérült kutya gondozását – írja a Washington Post.

A nagyjából 900 lelkes missouri kisvárosban, Sturgeonban élő Hunter május 19-én, vasárnap délután egy közeli településen élő barátait látogatta meg. Kutyáit, Teddyt és Gizmot, a mopsz-beagle keveréket a kenneljükbe zárta.

Délután 5 körül Huntert azzal hívta egy barátja, hogy a Facebookon látott egy bejegyzést, melyben elcsavargott kutyák gazdáját keresik és úgy tűnik, Teddyről és Gizmoról van szó. Hunter azonnal autóba vágta magát, 25 perccel később azonban arra ért haza, hogy egy rendőr agyonlőtte Teddyt.

A gazdi úgy gondolja, Gizmo ásott egy lyukat a kerítés alá, kimászott, Teddy pedig az orrára hagyatkozva akarta követni barátja nyomát. Miközben Teddy kimászott a Kennelből, a nyakörve fennakadt a kerítésen. A vak és siket kutya később a szomszéd udvarára tévedt.

A szomszéd nő nem ismerte Teddyt ezért felhívta a rendőrséget és kérte, hogy próbálják megtalálni az állat gazdáját. A diszpécser megkérdezte a bejelentőt, hogy a kutya agresszívan viselkedik-e, mire a nő közölte, hogy egyáltalán nem. A nő azért aggódott, nehogy a kutya az útra tévedjen és elüsse egy autó.

Myron Woodson járőr hamarosan a helyszínre érkezett, majd megpróbálta elfogni Teddyt, de nem sikerült neki. Néhány perccel később elővette a szolgálati fegyverét és két lövéssel kivégezte a kutyát. A nem sokkal később hazaérő Hunternek Woodson azt mondta, a kutya nagyon különösen viselkedett, sérültnek tűnt, ő pedig azért lőtte le, hogy megszabadítsa az állatot a szenvedéseitől.

Miután az eset hatalmas felháborodást váltott ki, a helyi önkormányzat egy közleményben azt írta, Woodson helyesen járt el, mert joggal tarthatott attól, hogy a nyakörvet nem viselő, vagyis gazdátlannak tűnő kutya veszett lehet, így veszélyeztetheti az ő, illetve más emberek egészségét.

Hunter azt mondja Woodson egy szóval sem említette neki, hogy veszettségre gyanakodott. A férfi úgy gondolja, a rendőrség csak utólag találta ki ezt indokot, hogy igazolják Woodson tettét. A férfi ügyvédet keres, hogy beperelhesse a rendőrséget. A gazdi és a felháborodott támogatói kedden a városházára vonulnak, hogy Woodson elbocsátást követeljék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik