Élet-Stílus

Völgyi Zsuzsi az Eurovízióról: Minden, amit láttam, egy torz világrend alakulását mutatja

TV2
TV2
Szerinte már régóta nem a minőségi zene platformja a dalfesztivál, „de azért mégse kellene átcsapnia valamiféle sátánidéző rituálévá”. Különösen a finnek produkciója akasztotta ki az énekesnőt.

Múlt hétvégén zajlott a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál döntője, amiről Völgyi Zsuzsinak is megvan a véleménye, amit a Borssal osztott meg. A Romantic énekesnője azt mondta, azóta nem tud napirendre térni a látottakon és hallottakon.

Értem, hogy egy jó ideje nem a minőségi zene platformja már ez a vándorcirkusz, de azért mégse kellene átcsapnia valamiféle sátánidéző rituálévá. Mert hogy összességében ez volt a benyomásom. Persze voltak országok, amelyek figyeltek arra, hogy a versenydalukban ott legyen a nemzeti identitásuk és a zeneiségük, de ebből volt kevesebb

– fejtette ki Völgyi, hozzátéve: többször is eszébe jutott Pápai Joci, aki két egymást követő évben is képviselte hazánkat a versenyen, amikor Magyarország még küldött arra indulót. Az énekesnő szerint Pápai Origo és Az én apám című dala is „azt mutatta meg Európának, hogy kik is vagyunk mi, magyarok, és milyen zenei motívumok jellemzik a zeneiségünket”.

A győztes dalt nézve az volt az érzésem, hogy valami elképesztő elrugaszkodás volt a dalverseny alapelveitől. Nem is értem, mi ösztönözte az alkotókat és az előadót, hogy úgy állítsanak színpadra egy produkciót, ahogy ők tették

– mondta el a nyertes svájci dalról, amit Nemo adott elő.

Az énekesnőt leginkább Finnország előadása akasztotta ki, tudniillik a Windows95man nevű formáció egyik tagja a produkció jelentős részében alul nem viselt semmit, és végig különböző gegekkel oldották meg, hogy kitakarják az énekes tévéképernyőre nem illő testrészét.

„Ha a finnek ezt tudják hozzátenni az összeurópai hangzáshoz, akkor valami nagyon nincs ott rendben. Az egyik tag arra sem vette a fáradságot, hogy gatyát húzzon. Végig kitakarták a koronaékszereket, de pontosan tudtuk, hogy az ott biza szabadon lengedezik. A végén azért felhúzott egy forrónacit, de a vonó kilógott. Mégis, hogy sikerült ezt korhatár-besorolás nélkül bárhol leadni?” – fogalmazott az énekesnő.

Mindezt látva, mélyen egyetértek azzal, hogy ettől a cirkusztól távol maradunk. Borzasztó volt látni és hallani, ahogyan Izraelt kifütyülték. Tényleg értem, hogy politikai színezete van ennek az egész őrületnek, de elfogadnom azért nem kell… Szinte minden, amit láttam szombaton, egy torz világrend alakulását mutatja, és nem szeretnék azonosulni ezzel

– zárta mondandóját Völgyi Zsuzsi.

Az érdeklődőknek mutatjuk a finnek idei Eurovízió-előadását:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik