Élet-Stílus

Nyert 192 milliárd forintnyi összeget, vett belőle egy 239 szobás hotelt

Google Maps
Google Maps
A szállodavétel nem úgy sikerült, ahogy eredetileg tervezte, évek óta hozzá se nyúlt, le kell bontani.

Richard Wahl mindössze második alkalommal lottózott, mikor elképesztő, 533 millió dolláros (192 milliárd forintos) összeget nyert még 2018-ban New Jersey-ben. Az egyszeri kifizetést választotta, ami – szemben az évtizedekig átutalt havi apanázzsal – kevesebb összeget jelent, 324,6 millió dollárt, azaz az így sem csekély 117 milliárd forintot.

Igaz, az Egyesült Államokban ez még adózás előtti összeg, de így is 175 millió dollár, vagyis 63 milliárd forint ütötte a markát.

2018-ban ez volt New Jersey történetében a legnagyobb, a Mega Million főnyeremények közül az USA-ban a negyedik legnagyobb, az összes lottót figyelembe véve pedig a tízedik legnagyobb nyeremény – írta a Mirror.

Mikor átvette a nyereményét, megkérdezték, mire költi majd az összeget, mire azt válaszolta az akkor élelmezésvezetőként dolgozó férfi, még mindig sokkban vannak, egyelőre szakemberek segítségével átgondolják, hogy lenne hasznos költeni a pénzből. Annyit tudott összesen, hogy egy 1963-as Corvette-et fel akar majd újítani.

Végül New Jersey-ből átköltöztek családjával Floridába és Wahl befektette az újonnan szerzett vagyont. Egy évvel a jackpot után egy árverésen szert tett a La Playa Resort & Suites ingatlanra, 13,6 millió dollárért, mintegy öt milliárd forintért.

A 239 szobás szálloda a floridai Daytona Beach-en fekszik, mikor a férfi megvette, a 1975-ben megnyílt hotel zárva volt a 2016-os Matthew hurrikán óta, amely miatt komoly károk keletkeztek az épületben.

A szállodával nagy tervei voltak Wahl-nak, azt tervezte, nyilatkozta, hogy az épületkomplexumot több részre osztva el- vagy bérbe adja. a felújításokat is megkezdte, de félbehagyta, mikor a helyi önkormányzat felszólította, azonnal csinálja meg az ingatlan tengerre néző falát, amiben komoly hurrikán kárt okozott.

Wahl erre megpróbálta eladni 13 millió dollárért, nagyjából annyiért, mint vette, de senki nem akarta megvenni.

Közben egyre rosszabb az épület állapota, az önkormányzat lebontásra is ítélte, mert az elmúlt két évben senki nem nyúlt hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik