Élet-Stílus

Rácz-Gyuricza Dóra a gyereknevelésről: Képzeld el, hogy te zokogsz a földön, az esne jól, ha ölbe vennének, vagy ha megráncigálnának?

Szeretettel és türelemmel igyekszik kezelni azokat a helyzeteket, amikor kislánya a saját érzelmeivel küzd.

Rácz-Gyuricza Dóra nemrég az Instagram-oldalán tartott kérdezz-feleleket, melynek alkalmával egy követője arra volt kíváncsi, őt mi húzza ki a gödörből, amikor épp nehéz a kislányával, Kamillával.

Az influenszer a kérdésre azt felelte, mindegy, hogy gyerekről vagy éppen felnőttről van szó, senkivel sem könnyű, csak amíg egy felnőttet ott lehet hagyni, hogy „hisztizzenek egyedül”, addig ezt egy gyerekkel nem lehet megtenni.

Próbálok az adott szituációkban magamból kiindulni. Ha én lennék icipici és védtelen, mi nyugtatna meg a legjobban az adott helyzetben? Én azért vagyok, hogy segítsek neki, tanítsak olyan eszközöket és technikákat, amiket ő elő tud majd venni, amikor egyedül kell már megbirkóznia akadályokkal

– fogalmazott Rácz Jenő felesége, aki mint írja, nem száll be a drámába, türelmesen megvárja, míg a gyereke megnyugszik, és szeretettel, türelemmel fordul felé.

Nem engem akar direkt idegesíteni a kislányom, hanem a saját érzelmeivel küzd. Képzeld csak el, ha te hisztizel, vagy fekszel és zokogsz a földön, az esne jól, ha ölbe vennének, vagy ha megráncigálnának, hogy nyugodj már le…?

– tette fel a kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik