Élet-Stílus

Ördög Nóra videón mutatta meg, hogyan élték meg a földrengést Tajvanon

TV2
TV2
Éppen az Ázsia Expresszt forgatják ott.

Ördög Nóra éppen Tajvanon forgatja az Ázsia Expresszt, és szokásához híven kedden is feltöltött egy videót az előző nap legfontosabb történéseiről. Az általában 1-2 perces anyag helyett most kivételesen egy bő hat perces videót készített az extrém körülményekre való tekintettel.

Tegnap éjjel megtapasztaltuk, milyen az, amikor recsegnek-ropognak a falak… A helyiek óriás rutinnal kezelik a földmozgásokat, de nekünk, magyaroknak ijesztő élmény volt a rengés. Nincs baj, mindenki jól van! Stáb is, versenyzők is! Már csak pár nap, és megyünk haza…

írta közösségi oldalán a műsorvezető.

A videó elején azt látni, hogy pár stábtaggal éppen egy étteremben ültek, amikor mind kaptak egy földrengésre figyelmeztető üzenetet a telefonjukra, amiben arra kérték őket, őrizzék meg a nyugalmukat és keressenek fedezéket. A továbbiakban Ördög Nóra megmutatta, milyen nyugodtan reagáltak a helyiek a riasztásra, miután az országban hónap elején az elmúlt idők legerősebb földrengését tapasztalták.

Helyi idő szerint szerda hajnali fél három környékén a műsorvezető is megérezte az egyik földrengést a szállodai szobájában.

Rengett megint a föld, most én is éreztem rendesen. Nyikorgott az egész, még most is nyikorog. Más nem ment ki a szobájából, de én rendesen éreztem

– narrálta a történéseket, majd lefilmezte, hogy hallani lehet az épület mozgását is.

Később a magyar stáb pár tagjával együtt kimentek a hotel előtti utcára.

Ez itt valószínűleg teljesen normális, nem pánikolnak a helyiek

– mondta a tévés, aki a családjával is felvette a kapcsolatot, hogy elmondja nekik, mi történt. Kislánya a telefonban arra kérte, nagyon vigyázzon magára, férje, Nánási Pál pedig azt tanácsolta, hagyják el a helyszínt, mert ez így nincs rendben.

Visszafeküdtem aludni. Ez nekünk, magyaroknak nyilván furcsa meg ijesztő, de a helyiek valószínűleg hozzá vannak szokva, úgyhogy most ezzel a tudattal kell kicsit megnyugtatni magunkat. Sajnálom, hogy elmondtam rögtön Palkóéknak, csak nem értették, hogy miért vagyok ébren, és hirtelen kiszakadt belőlem, de nem akartam őket megijeszteni. Most ők otthonról, többezer kilométerről izgulnak, hogy velem mi van, én meg nem tudom innen őket megnyugtatni, hogy nincs baj

– osztotta meg gondolatait már ismét a szállodai ágyában fekve a műsorvezető, majd hozzátette: már ő sem érzi a vibrálást.

Reggel arra ébredt, hogy újra remeg alatta a föld. Mint később kiderült, 6-os erősségű rengést éreztek előző éjjel.

Ez egy érdekes éjszaka volt, az biztos!

– zárta videóját Ördög Nóra.

A teljes videó a YouTube-on érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik