Élet-Stílus

Megivott egy pohár anyatejet Kourtney Kardashian, hogy elmúljon az émelygése

De vajon ez tényleg működik?

Ha szeretjük őket, ha nem, a Kardashian család már többször volt trendteremtő. Így volt ez az alakformáló fűzőktől kezde az ajakfeltöltésen át a saját méhlepényük elfogyasztásáig. Most ezt a sort a legidősebb testvér, Kourtney Kardashian még eggyel gyarapítaná. Nagy vitát kavart azzal, hogy megivott a saját anyatejéből egy pohárnyit, hogy ne legyen hányingere – írja a Mirror.

A 44 éves nő öt hónapja adott életet legkisebb gyermekének Rockynak, aki az egyetlen gyermeke a Blink-182 dobosától, Travis Barkertől.

Most kortyoltam el egy pohár anyatejet, mert rosszul éreztem magam

– közölte 224 millió követőjével úgy egy hete jóéjt kívánó üzenetében az Instagramján.

Az nem titok, hogy az anyatej rengeteg hasznos tápanyaggal, vitaminnal van tele, egy 2019-es tanulmány azt is kimutatta, hogy még antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

De, hogy az émelygésre is megoldás lenne, „inkább anekdota”, mint tudományosan bizonyított – nyilatkozta a lapnak Helen Bell, a UK Care Guide táplálkozási szakértője.

Az anyatej a csecsemők táplálkozási szükségleteinek kielégítésére van szabva, nem a felnőttekére.

Az anyatej a felnőttek egészségügyi problémáira – így akár a hányingerre – gyakorolt hatásáról csak korlátozott számú kutatás áll rendelkezésünkre, mondta Bell, aki inkább a bevált gyógymódokat ajánlja, mint az ilyen mendemondákon alapulókat. Nem csak azért, mert idő-, pénz-, és energiapocsékolás lehet az ilyen trendek, divatok eredménye, hanem potenciálisan károsak is lehetnek. Az anyatej elfogyasztása felnőttek estében például emésztési problémákat, allergiás reakciót okozhat, a felnőtt szervezet ugyanis már elszokott az anyatej emésztésétől.

Ráadásul, ha nem megbízható forrásból szerzi valaki, fertőző betegséget is elkaphat vele.

Émelygés esetén Bell inkább azt tartja fontosnak, hogy maradjunk hidratáltak, fogyasszunk elégséges folyadékot és csak kis adagokat együnk egyszerre, ezeknek a tanácsoknak a betartása mellett elkerülhető. Ha mégsem, akkor érdemes a háziorvosunkhoz fordulni.

A Kardashianok egy alkalommal már próbálkoztak az anyatejjel. 2013-ben a leghíresebb, Kim húga anyatejét használta a pikkelysömöre kezeléséhez, a lap szerint úgy tűnik, hiába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik