Élet-Stílus

Jákob Zoltán: Sok veszélyt rejtett magában az, amikor tömött zsebbel mászkáltam

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
A milliárdos szerint fontos, hogy a szülők pénzügyi tudatosságra neveljék a gyerekeiket, ezt a szellemet igyekszik ő is átadni a lányainak.

Jákob Zoltán nemrég a Blikknek adott villáminterjút, melyben egyebek mellett azt is elárulta, hogy bár korábban rosszul érezte magát, ha véletlenül nem volt nála készpénz, ma már minden vásárlását bankkártyával intézi, még borravalót is a terminálon keresztül ad. Úgy véli, ezen szokásának egyetlen hátránya az, hogy így kisebb a kontrol, hiszen „nem fogy el úgy a pénz, mint egykor a zsebéből”, meglátásai szerint viszont ez a módszer biztonságosabb, mint az, amit korábban követett.

Sok veszélyt rejtett magában az, amikor tömött zsebbel mászkáltam. Nyomasztó érzés, amikor sok pénz van nálad, ez az érzés viszont már megszűnt bennem, amióta kártyát használok

– fogalmazott a lap érdeklődésére a milliárdos, kiemelve: nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekeket pénzügyi tudatosságra neveljék a szüleik.

A lányaimat is ebben a szellemben neveltem, aminek köszönhetően nagyon spórolósak lettek. Az egyik lányom például mindig azzal versenyzik, hogy minél több pénzt meg tudjon takarítani a bankkártyáján. Szerintem egy gyereknél készpénz ne legyen, mert azt ellophatják vagy elveszítheti, de mindig legyen nála bankkártyán elegendő összeg ahhoz, hogy ha váratlan helyzetbe kerül, meg tudja oldani azt

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik