Élet-Stílus

Egyéves gyerekével együtt tanul járni az anyuka, aki deréktól lefelé lebénult egy balesetben

A kislány jól halad, anyukája így plusz foglalkozásokat szeretne a fizikoterapeutával, hogy „felzárkózzon”.

Nem sok anya mondhatja el, hogy gyermekével egy időben tanult meg járni

mondta az ohiói Galloway-ből származó Leah Weiher a Good Morning Americának.

A 24 éves nő 2023. november 5-én kora reggel 15 métert zuhant a földre egy faállványról. Mentőautóval a helyi kórházba szállították, ahol az orvosok elmondták neki, hogy eltörte az egyik csigolyáját.

Weiher elmondta, a műtét mellett döntött, mert ez volt az egyetlen reménye, hogy újra járni tudjon. A hétórás beavatkozás után nyolc napot töltött a kórházban, majd több mint egy hónapot az Ohio State Dodd Rehabilitációs Kórházban, ahol naponta legalább három óra intenzív terápiát végzett.

Weiher azt mondta, nehéz volt számára ez az időszak, a 10 hónappal a baleset előtt született lánya, Laken azonban tartotta benne az erőt, lányával közösen tanultak (újra) járni. Weiher azt mondta, először alig bírta egyik lábát a másik után tenni, és nagyon lassan haladt, de már sokkal előrébb tart, pláne Laken, aki állítólag már „rohangál”.

A nővel Casey Perch, egy neurológiai fizikoterapeuta foglalkozik, aki azt mesélte, érezhető volt, hogy megnőtt Weiher motivációja, amikor a lányával együtt tanította.

Az anyuka azt mondta, reméli, hogy több fizikoterápiás foglalkozás lesz majd a jövőben, hogy még inkább „lépést” tudjon tartani Lakennel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik