Élet-Stílus

Eltiltották az állattartástól a 80 négyzetméteren 159 macskát tartó francia párt

Eric Hacke / Getty Images
Eric Hacke / Getty Images
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy nizzai párt, mert embertelen körülmények között tartottak 159 macskát és 7 kutyát egy 80 négyzetméteres lakásban.

Iszonyatos körülmények között élt együtt 159 macskával és 7 kutyával egy 80 négyzetméteres nizzai lakásban egy 68 éves nő és egy 52 éves férfi – írja a BBC.

A rendőrség tavaly egy veszekedés miatt vonult ki a párhoz, akkor vették észre, hogy a lakásban mindent állati ürülék borít. Az állatok mocsokban éltek, közülük sok volt alultáplált, kiszáradt és parazitákkal fertőzött. A fürdőszobában legalább két macska és két kutya tetemét is megtalálták.

A lakás tulajdonosa, a 68 éves nő a bíróságon azt mondta, imádja az állatokat, de elismeri, hogy elszúrta. Az egész 2018-ban kezdődött, amikor befogadta a szülei három kutyáját és három macskáját, majd nem sokkal később hazavitt még nagyjából 30 macskát, melyek egy közeli, elhagyatott épületben tanyáztak. Azóta az állatok szaporodtak, a nőnek pedig nem volt szíve egyetlen állatot sem kitenni vagy a sorsára hagyni.

Később kiderült, hogy a pár ellen már 2014-ben is indult eljárás, mert 13 macskát és egy kutyát tartottak egy mindössze 18 négyzetméteres minigarzonban. A pszichiáter szakértő megállapította: a nőnek Noé-szindrómája van, vagyis kényszeresen igyekszik minél több állatról gondoskodni – akkor is, ha képtelen ellátni őket.

A pár otthonából a kutyákat és a macskákat állatvédő szervezetekhez szállították, de néhány állat nem sokkal később elpusztult.

Bár az ügyészség másfél év letöltendő börtönbüntetést kért a nőre és a férfira is, mindketten egy év felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, egyúttal eltiltották őket az állattartástól. A bíróság ezen felül kötelezte őket, hogy fizessenek 150 ezer eurót (közel 60 millió forintot) különböző állatvédő szervezeteknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik