Élet-Stílus

„Alaposan kivertem a balhét” – Bécsben vette volna át 200 milliós McLarenjét Jákob Zoltán, de csak felidegesítették a szalonban

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Nem azt kapta, amire számított ennyi pénzért.

Jákob Zoltán, Magyarország harminckilencedik leggazdagabb embere februárban még nagy örömmel számolt be arról, hogy rendelt magának egy új sportautót. A „Tiffany kék” McLaren típusú autója 200 millió forintba fájt neki, és Bécsben kellett átvennie. Ám nem azt kapta, amire számított, derült ki a Blikk cikkéből.

Kiderült, hogy nem pont azokat az alkatrészeket tették bele a kocsiba, amiket kértem. Arra hivatkoztak, hogy bizonyos darabokból éppen nem volt készleten.

Az üzletember úgy részletezte, több eltérés is volt:

  • a féknyereg nem narancssárga volt, hanem fekete,
  • az autó belsejét nem fehér, hanem fekete bőrrel vonták be.

Jákob számára főleg utóbbi volt fájó:

Ez számomra sarkalatos pont, hiszen a sportkocsik belseje amúgy is szűk és a sötét szín még jobban összenyomja a teret, amitől nyomasztó érzése lesz az embernek, amikor benne ül. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez egy úri hóbort, de én úgy gondolom, ennyi pénzért szeretném azt kapni, amit kértem. Alaposan kivertem a balhét és megmondtam, hogy most azonnal kérem vissza a pénzemet. Persze azonnal bocsánatot kértek a hibák miatt és próbáltak kiengesztelni, de én hajthatatlan voltam, ugyanis a történtek teljesen elvették a kedvemet a vásárlástól.

Hozzátette: jelenleg egy olyan Ferrarival közlekedik, ami 400 millió forintot ér bécsi áron, így nincs is szüksége az olcsóbb McLarenre: „Hiába, Ausztriában sokkal magasabb az adó a ritka luxusautókon. Úgyhogy nem is akarok kétszáz milliós McLarennel járni Bécsben, amikor van egy négyszázmilliós Ferrarim” – összegezte humorosan Jákob a balul elsült vásárlást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik