Élet-Stílus

Tervezője azt mondja, annak idején Diana hercegné előtt is titokban tartották, hogy tartalék esküvői ruhát készítenek neki

David Levenson / Getty Images
III. Károly király (akkor még herceg) és Diana hercegné az esküvőjük napján, 1981. július 29-én.
David Levenson / Getty Images
III. Károly király (akkor még herceg) és Diana hercegné az esküvőjük napján, 1981. július 29-én.
Végül sosem fejezték be, Elizabeth Emanuel viszont több mint 40 év távlatából újra elkészítette a szóban forgó darabot, hogy kiállíthassák.

Nemrég a People készített interjút a néhai Diana hercegné menyasszonyi ruhájának tervezőjével, Elizabeth Emanuellel, aki több mint 40 év után elkészítette azt a ruhát, amit még 1981-ben álmodott meg, hogy tartalékul szolgáljon, ha bármi történne a hercegné eredeti ruhájával.

Diana sosem tudott arról, hogy ezen a tartalékruhán dolgoztunk. Nem akartam, hogy aggódjon, szóval sosem mutattuk meg neki, nem is beszéltünk róla. Teljes titok volt

– mondta a ma is ruhatervezéssel foglalkozó Emanuel a darabról, amit csak úgy hív: a ruha, ami sosem volt.

Eléggé aggódtam akkoriban, amikor a királyi esküvői ruhát készítettük. Azt gondoltam, mi lesz, ha valaki betör és ellopja, valami ráömlik vagy tűz üt ki. Fel akartam készülni minden vészhelyzetre. Szóval nekiláttunk ennek a másik ruhának.

A tervező megosztotta a portállal, hogy a tartalék nem az eredeti ruha másolata volt. Alapul egy szintén általuk készített estélyi szolgált a darabhoz, amit Diana egy bálon viselt az esküvője előtt.

Egy sokkolóan rózsaszín ruha volt. Nagyon szexi, mélyen dekoltált, combnál felsliccelt.

A tartalék természetesen nem pink lett volna: fehérnek készült, de nem olyan elefántcsontszínűnek, mint az eredeti menyasszonyi ruha, karcsúbban alakult továbbá az ujja is, és hiányzott róla az ikonikus uszály, ami a hercegné által viselt darabot igazán különlegessé tette 1981-ben.

Emanuelnek végül egy régi dokumentumfilmben fellelt vázlatai és képei alapján sikerült reprodukálnia a tartalékruhát, hogy bemutathassák azt a virtuális Diana hercegné múzeumban – a ’80-as években elkezdett darabot ugyanis végül sosem fejezték be, és nem tudni, mi történt vele.

Diana olyan ember volt, aki egy a millióból, a milliárdból. Hatalmas megtiszteltetés volt elkészíteni a menyasszonyi ruháját

– fogalmazott az interjú során a most hetvenéves tervező, aki a hercegné eredeti esküvői ruháját is szeretné majd újraalkotni.

A nemrég elkészült tartalékruhát a People videójában, ide kattintva lehet megnézni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik