Élet-Stílus

Meghalt a világ legidősebb férfija, Juan Vicente Pérez

A következő hónapban töltötte volna be 115. életévét.

Alig néhány héttel 115. születésnapja előtt, 2024. április másodikán elhunyt a világ legidősebb férfija, Juan Vicente Pérezértesült róla a Guinness World Records.

Juan 2022. február 4-én 112 évesen és 253 naposan lett az igazoltan is legidősebb élő ember.

Hosszú életét annak tulajdonította, hogy „keményen dolgozik, ünnepnapokon pihen, korán lefekszik, minden nap megiszik egy pohár aguardiente-t (rumot), és szereti Istent, akit mindig a szívében hordoz”.  Juan Vicente 60 éven át volt Ediofina del Rosario García férje, egészen a nő 1997-ben bekövetkezett haláláig. Tizenegy gyermekük született, hat fiú és öt lány. Később negyvenkét unokát, tizennyolc dédunokát és tizenkét ükunokát köszöntöttek a családban.

Az 1909. május 27-én született férfi átélte mindkét világháborút, látta a televízió feltalálását, szemtanúja volt az ember leszállásának a Holdra, valamint a koronavírus-járványt is túlélte.

Halálát a venezuelai Táchira kormányzója, Freddy Bernal erősítette meg az X-en:

Kedves Juan Vicente Perez Mora, ma mély szomorúsággal és fájdalommal búcsúzunk tőled, a tachirai férfi archetípusától, aki szerény, szorgalmas és békés volt, és aki lelkesedett a családért és a hagyományokért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik