Élet-Stílus

Tízéves gyerek árult lőfegyvert Floridában iskolatársának

A pisztoly mellett marihuánát is találtak.

Letartóztattak két 10 éves diákot Floridában, a La Belle-ben található Country Oaks Általános Iskolában. A Hendry megyei seriff hivatalának közleményéből kiderül, hogy egy fegyver adás-vételben volt érintett a két tanuló.

Az általános iskolát március 27-én reggel egy rövd időre lezárták, miután bejelentés érkezett, hogy az egyik 10 éves diák hátizsákjában lőszert találtak.

A New York Post először még arról számolt be, hogy a tanulók nevét a koruk miatt nem hozzák nyilvánosságra, de a sheriff hivatala a Facebookon minden fontos információt közölt: mint kiderült, a táska tulajdonosa, a 10 esztendős Carlos Santos Madrid még februárban 300 dollárért vásárolt egy lőfegyvert a vele egyidős Jaiden Diego Escobedótól. Utóbbi elhunyt édesapjáé volt korábban a fegyver.

Carlos Santos Madrid családjánál házkutatást tartottak, a hátsó kertben találták meg a lőfegyvert – és még egy zacskó marihuánát is találtak, a tasakban 74 gramm kábítószer volt.

A fiú ellen lőfegyver adás-vétel, lőfegyver jogellenes birtoklása, iskolai területen történő birtoklása és 20 grammnál több marihuána birtoklása miatt emeltek vádat, társa ellen pedig – többi között – azért, mert kiskorúnak adott el lőfegyvert.

Az ügy pikantériája, hogy Jaiden Diego Escobedo anyja a Hendry megyei seriff hivatalának helyetteseként dolgozik – a nőt szabadságra küldték a vizsgálat lefolytatásáig. Mindkét diákot a fiatalkorúak börtönébe szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik