Élet-Stílus

Hiénázik – Tudja mit jelent? Segítünk, ezt mondják a gyerekek arra, akinek nincs mobilja

24.hu
24.hu
Amikor a szülő szembesül azzal, mivel piszkálják a kisgyerekét az iskolában, csak mert nincs mobiltelefonja, mit tehet? Egyáltalán mikor ajánlott okoseszközt venni a gyereknek és ha már megvette, mennyi időt tölthet a képernyő előtt a kiskorú? Két szülő mesél arról, mikor és miért vett mobilt a gyerekének, mik a tapasztalataik. A szakembereket pedig arról kérdeztük, hogy nekünk felnőtteknek hogyan is ajánlott hozzáállni a digitális trendekhez, mert az okoseszközöket nemcsak a gyerekeknek kell okosan használnia, hanem a felnőtteknek is.

Hány éves kortól ajánlott mobilt adni a gyerek kezébe? Mennyi időt tölthet a képernyő előtt? Mikor regisztrálhat valamilyen közösségi felületre? Ezek nemcsak azért fontos kérdések, mert a különböző online játékok addiktivvá tehetik a gyerekeket, hanem mert a gyerekek hatvan-nyolcvan százaléka keveredik valamilyen formában bántalmazásba az online térben. Ijesztő ugye? Az online világban nincsenek szociális fékek, amik a való világban korlátokat szabnak.

Pedig lehet jól használni, a digitális világnak nemcsak negatív, hanem pozitív hozadékai is vannak, csak meg kell tanulnia a szülőnek és a szülő által a gyereknek is kezelnie. Szülőkkel és gyermekjogi szakértőkkel jártuk körbe a témát.

Hello Szülő

Szülőnek lenni nem egyszerű. A Hello Szülőn a folyamatos tépelődés helyett szakértői válaszok várnak, olyan kérdésekre, amiket talán még fel sem mertél tenni. Cikkek, interjúk, ajánlatok, programajánlók, podcastek, videók és okos, praktikus megoldások. Keresd fel a helloszulo.hu oldalt!
A videó a Telekom szülőket segítő digitális platformja, a helloszulo.hu támogatásával készült.

Olvasói sztorik