Élet-Stílus

„Szó Szerint Bárki Más”-ra változtatta a nevét egy férfi és elindul az amerikai elnökválasztáson

Sok amerikai szavazó érzéseinek ad hangot az a texasi férfi, aki azt szeretné elérni, hogy Joe Biden és Donald Trump mellett a „Szó Szerint Bárki Más” lehetőség is szerepeljen az amerikai elnökválasztás szavazólapján.

Szó Szerint Bárki Másra változtatta a nevét egy 35 éves, korábban Dustin Ebey néven ismert texasi férfi és bejelentette indulását a 2024-es amerikai elnökválasztáson. A férfi, aki korábban a hadseregben szolgált, majd általános iskolai matematikatanár lett már kézhez is kapta a jogosítványát, melyen új, különös neve szerepel – írja egy helyi hírcsatornára hivatkozva a Guardian című brit lap.

A férfi azért döntött úgy, hogy nevet változtat és beszáll az elnöki székért folytatott küzdelembe, mert elégedetlen a két legesélyesebb jelölttel.

„Van háromszázmillió ember, akik közül bárki jobb lenne náluk. Kell valamilyen lehetőség azoknak, akiknek hozzám hasonlóan elegük van a két nagy párt közötti hatalmi huzavonából, amiből az átlagembernek nincs semmi haszna. Ez nem személyesen rólam szól, hanem arról, hogy tényleg bárki jobb lenne ennél a kettőnél” – nyilatkozta.

Ahhoz, hogy a neve felkerüljön a szavazólapokra, Szó Szerint Bárki Másnak májusig 113 ezer olyan texasi választó aláírását kell összegyűjtenie, akik nem idén először szavaznak. Nem valószínű, hogy ez sikerülni fog neki, de ő azért derekasan kampányol.

„Nincs olyan rubrika a szavazólapon, hogy »egyik sem«, ezt a hiányosságot szeretném pótolni. Szó Szerint Bárki Más nem egy ember, hanem egy kiáltás. Az amerikaiak régóta áldozatai annak, hogy a pártok a lojalitást helyezik előtérbe a kormányzás helyett. Üzenjük meg közösen Washingtonnak, hogy vagy valóban képviselni fogtok minket, vagy le lesztek cseréve! Amerikának nem szabadna arra kényszerülnie, hogy (saját önmeghatározása szerint) az »Adósság Királya« és egy 81 éves ember közül kelljen választania.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik