Élet-Stílus

Harminchat órán volt a csatorna foglya, elsőre visszautasította a segítséget az ausztrál férfi

Larisa Rudenko / Getty Images
Larisa Rudenko / Getty Images
Harminchat órát töltött egy kanálisban az a férfi, akit március 25-én, hétfőn, délelőtt 11 órakor mentettek ki a tűzoltók.

Két tűzoltó öt perc alatt szabadított ki egy 38 éves férfit egy kanálisból hétfőn délelőtt az ausztráliai Brisbane-ben. A férfi azt mondta, nagyjából harminchat órája került csapdába, amikor bemászott az elejtett telefonja után – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Guardian című brit lap.

Egy járókelő már előző nap észrevette a kanálisba szorult férfit és segítséget akart hívni hozzá, ő azonban azt mondta, nincs szüksége segítségre. Miután ugyanaz az ember másnap délelőtt meglátta, hogy a férfi még mindig a kanálisban van, habozás nélkül hívta a tűzoltókat.

Úgy tűnik, a bajbajutott azért próbálta elkerülni a hatóságok bevonását, mert vasárnap hajnalban részese volt két autóbalesetnek.

Vasárnap hajnali négy óra körül egy Ford Falcon beletolatott egy rendőrautóba. A Ford komolyabban, a rendőrautó könnyebben sérült, a rendőrök karcolás nélkül úszták meg a balesetet. A Ford sofőrje a koccanás után gázt adott és elmenekült a helyszínről. Messzire azonban nem jutott, néhány perccel később a Ford egy másik autóval is összeütközött. Az autó sofőrje és utasa futva menekültek a helyszínről.

A rendőrség gyanúja szerint a kanálisból kimentett férfi volt a Ford utasa. A férfit kórházba szállították, az állapota stabil, csak horzsolások, illetve a hidegben töltött hosszú idő miatt szorult kezelésre. Brisbane-ben vasárnap több mint 4 mm eső esett. Az ügyben folyik a nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik