Élet-Stílus

Így lehet másodpercek alatt vékonyabb alakot varázsolni

A csodamódszert a legtöbben ismerik, akik már görgették az Instagramot.

Az talán senkinek sem új információ, a közösségi média hogyan torzítja a valóságot, mégis mindig elgondolkodtató, mikor valaki előtte-utána fotókat posztol, legyen szó egyszerű sminklemosásról, szülésről vagy egy eladni próbált diétás módszerről.

Olivia Nevillnek úgy tűnik, missziója, hogy a valóságot mutassa be Instagramján, ezért rendszeresen oszt meg olyan fényképeket, ahol előnytelen pózokban is megmutatja az alakját. Az egyik, Daily Star által is bemutatott fényképén behúzott hassal, közvetlenül mellette pedig egy természetesebb testtartással látható, a következő felirattal párosítva:

Hogyan lehet, hogy az egyik társadalmilag elfogadott, a másik meg nem, mikor ugyanarról a testről beszélünk?

A kép alá a fitneszmodell azt is leírja, hogy ugyanannál a testnél a legnagyobb akadályt a közösségi média által létrehozott hamis elvárások jelentik.

„Ez az egyetlen hely, ahol normává vált, hogy a testünket mindig a beállított, legjobb pozíciójában mutassuk meg, és ne merjük felvállalni, valójában hogyan néz ki, amikor mozgunk és a mindennapi tevékenységeinket végezzük – tehát hogyan néz ki a testünk az idő túlnyomó többségében. Olyan könnyű beleesni abba a csapdába, hogy azt hisszük, mindenki úgy néz ki, mint a legjobb formájában, de az igazság az, hogy valójában nem így van. Pózolás, szerkesztés, szűrők, sok minden kerül bele minden egyes képbe, amit a feededen végiggörgetve látsz”

– írja az inluenszer, aki fényképével ahhoz szeretne egy milliméternyit hozzájárulni, hogy ezen a narratíván változtasson, és mindenki úgy szeresse a testét, ahogyan van, függetlenül attól, milyen szögből esik rá a fény a tükörrel szemben állva.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Olivia Nevill (@livlivinlife__) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik