Élet-Stílus

Szabados Ági azt mondja, megdöbbenti, mit kérnek a mai kislányok Barbie-baba helyett

Katona László / RTL
Katona László / RTL
Peller Annával egyetértettek abban, hogy a változás hátterében a közösségi oldalakon terjedő trendek állhatnak.

A hétfői Reggeliben a műsort vezető Szabados Ági és Peller Anna a közösségi oldalak egyes, általuk vélt hatásairól is beszélgettek. Szabados a téma kapcsán kifejtette, úgy tudja, manapság a kislányok közül már vannak, akik idejekorán a sminkelést választják például a babajátékok helyett, ami előtt döbbenten áll.

Hallottad, hogy a mai fiatalok már nem Barbie-babát kérnek, hanem sminkkollekció? Ők Sephora-bébik, Sephora-gyerekek (egy külföldi drogérialánc – a szerk.), ami számomra egészen megdöbbentő. Hallottam olyat is, hogy barátnőm mesélte, hogy a barátnőjének a tízéves kislánya nézegette magát a tükörben és fogdosta a hasát, a bőrt, kábé. És akkor így kérdezték tőle, hogy mit csinál, és mondta, hogy a hájam…

magyarázta a műsorvezető, aki egyetértett Peller Anna megjegyzésével, miszerint mindez a közösségi oldalakon terjedő trendek hozadéka.

Azt látják, hogy rengeteg influenszer sminkeli magát, sminkeket tesztel. Azt mutatja, hogy az az egyetlen, bocsánat, de lehet, hogy amit ki tud tartalomként tenni, az, hogy kisminkeli magát, ami szép, meg jó, meg fontos, meg sok nő imádja a sminket. Csak hát a gyerekek meg azt látják, hogy az a menő, ha sminkeled magad

– mondta Szabados, mire Peller kifejtette, hogy ő olyan tartalommal is találkozott már, amikor egy influenszer hároméves kislánya műkörmöt viselt, és profi szinten sminkelte magát.

Anyukájával elbeszélgetnék, hogy mi a cél. Mert érdekes, kreatív dolog, ha belegondolsz. Olyan, mintha rajzolna végülis. Már az ősember is már mindenfélét firkált magára és a falra is. Próbálok ebben megértő lenni, de valahogy egy arany középutat találjunk már, könyörgöm!

A téma margójára Szabados Ági hozzáfűzte, hogy benne mindig van egy érzés, miszerint a sminktermékek nem feltétlenül tesznek jót a bőrnek, ezért szívesen meg is nézné, milyen lenne az arca, ha sosem sminkelte volna magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik