Élet-Stílus

Azt hitte, férje hamvaiból készített ékszereket – de a férfi holttestét most megtalálták

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP
Összesen 35 holttestre és emberi hamvakra talált rá a rendőrség.

A rendőrség razziát tartott egy brit temetkezési vállalkozásnál, a Legacy Independent Funeral Directors-nál, miután olyan bejelentés érkezett hozzájuk március 7-én, mely szerint nem megfelelően tárolják és gondozzák a holttesteket a cég fióktelepein. A razzia során hűtőkben 35 holttestet és azonosítatlan emberi hamvakat találtak – írja az Independent.

Egy özveggyel közölték a rendőrök: férje holttestére bukkantak egy fagyasztóban.

A férj tavaly júliusi halála után a feleség, lányai és unokái komoly összegeket fizettek ki azért, hogy a férfi hamvaiból kristály ékszereket készítessenek.

A Telegraph-nak a család egyik barátja arról beszél, a nő most teljesen össze van zavarodva, azt gondolták, a férje hamvai vannak náluk. „Ha nem az övé, akkor kié?” – kérdezik.

A családdal állítólag azt is közölték a hatóságok, hogy újra azonosítaniuk kell elhunyt szerettüket.

Egy másik nő, aki öt nap különbséggel veszítette el 52 éves apját és 34 éves bátyját, most meg van győződve róla, hogy az üres koporsóra adott csókkal búcsúzott el szülőjétől, a bátyja hamvainak gondolt por pedig valójában nem is az övé volt. A 33 éves Billie-Jo Suffill azt állítja, hogy soha nem látta apja holttestét, üres lehetett a koporsó.

Egy üres koporsót csókoltam. Ha belegondolok, ez az egész undorító.

A Guardiannek egy férfi nyilatkozott, ő szintén rövid időn belül veszítette el anyját és apját 2022 végén és 2023 elején. Azt mondja, egyelőre arra sem kaptak választ, ilyen korai időpontra is visszavezet a gondatlanság.

Senki nem mond semmit.  Nincs semmi információ. Sokkoló, Hullt megdöbbentették a történtek.

– közölte, ahogy azt is, a rendőrség két hetet kért a holttestek beazonosításához.

A humberside-i rendőrség sajtótájékoztatóján ígéretet tett arra, hogy a gyászoló családokat helyezik a nyomozásuk középpontjába, több mint 120 rendőr és szakember dolgozik az ügyön, és azt is elmondták, több mint ezer hívást kaptak aggódó családtagoktól, akik attól tartanak, az ő szerettük is a 35 holttest között van.

A nyomozás során egy 46 éves férfit és egy 23 éves nőt tartóztattak le, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik